Nesimţire de parlamentar. Deputatul PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil, a demisionat, apoi s-a răzgândit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Constantin Adăscăliţei a transmis luni Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care îşi retrage demisia din Parlament, întregistrată în data de 15 decembrie 2015, urmând ca membrii comisiei juridice să discute solicitarea acestuia.

Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a declarat, luni, că Biroul Permanent a transmis Comisiei Juridice scrisoarea prin care deputatul PSD Constantin Adăscăliţei îşi retrage demisia înaintată în luna decembrie, urmând ca membrii Comisiei Juridice să emită un raport.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, deputaţii pot să-şi retragă demisia prin cerere scrisă, adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor până la data la care acesta trebuia să informeze plenul despre demisie. Dacă cererea de demisie a fost depusă în ultima zi lucrătoare a unei sesiuni şi nu mai sunt organizate şedinţe ale plenului sau în timpul vacanţei parlamentare, deputatul este considerat demisionat la data depunerii cererii. Cererea trebuie să conţină legalizarea de semnătură dată în faţa notarului sau atestarea identităţii părţilor realizată de avocat.

Pe 15 decembrie, deputatul PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil de către ÎCCJ în urma unui raport ANI, şi-a depus demisia din Parlament. Demisia era valabilă începând cu data de 1 februarie 2016. Adăscăliţie a acuzat Agenţia Naţională de Integritate de "abuzuri repetate" şi presiuni în cazul lui.

ANI a solicitat, încă din luna mai 2015, Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Constantin Adăscăliţei, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a avut funcţia de consilier local în Consiliul Local Iaşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite