Monica Macovei vrea Congres cu 8-12 mii de delegaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei vrea ca noua conducere a PDL să fie aleasă de un număr cât mai mare de delegaţi
Monica Macovei vrea ca noua conducere a PDL să fie aleasă de un număr cât mai mare de delegaţi

Europarlamentarul PDL Monica Macovei va cere ca numărul de delegaţi la Convenţia partidului să fie mai mare de 5 mii, şi anume între 8 şi 12 mii, arătând că alegerea preşedintelui trebuie să fie o acţiune de genul „întoarcerea la popor“.

„Este normal să aducem cât mai mulţi oameni simpli, fiindcă ei trebuie întrebaţi, e gen acţiune «întoarcerea la popor». Haideţi să întrebăm oamenii pe cine vor, să nu fie un partid cu funcţii de conducere, să întrebăm membrii simpli ce vor“, a precizat Macovei, înainte de şedinţa CNC al PDL.

Macovei a precizat că ea şi colegii săi se vor „bate“ pentru reguli care să asigure o Convenţie cât mai directă.
Monica Macovei a menţionat că moţiunea reformiştilor va fi anunţată sâmbătă sau duminică. „Moţiunea o vom anunţa probabil în aceste zile. Dacă nu astăzi, mâine“, a spus Macovei.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri, să propună CNC organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi.

Până acum, şi-au anunţat candidaturile la preşedinţia partidului Vasile Blaga şi Elena Udrea.

De asemenea, aşa-zisul grup al „reformiştilor“ din partid a anunţat că, după reuniunea CNC, va prezenta propria candidatură la preşedinţia PDL. Numele vehiculat pentru această candidatură este Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite