Mircea Hava îşi depune candidatura pentru şefia PNL Alba şi trimite noi săgeţi către Cîţu: Un partid puternic este unul care pune preţ pe primari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Hava vrea să rămână la şefia PNL Alba. FOTO Facebook / Arhivă personală
Mircea Hava vrea să rămână la şefia PNL Alba. FOTO Facebook / Arhivă personală

Eurodeputatul Mircea Hava a anunţat că şi-a depus candidatura pentru şefia PNL Alba, prin intermediul unui mesaj în care nu spune pe care candidat îl va susţine, dar în care îl critică voalat pe premierul Florin Cîţu.

„Azi, am ales să merg mai departe! Ca întotdeauna, indiferent de vremuri, am ales să rămân alături de singurul partid şi singura echipă în care am crezut. Candidez pentru un nou mandat de preşedinte al PNL Alba nu pentru că aşa trebuie sau îmi cere cineva, ci pentru că aşa simt. Să fiu alături de toţi cei care vor ca PNL să revină la un acronim ce trebuie revizuit şi extins la Poate Ne Luptăm pentru ce merită, nu între noi. Toată experienţa politică nu te lămureşte ce să decizi şi ce să faci în asemnea perioade, dar eu cred, totuşi, că putem mai mult de atât. Ca partid şi oameni! Ani la rând, alături de colegii mei, am intrat în alegeri şi am câştigat încrederea oamenilor. Uniţi, sinceri, determinaţi. Prieteni, camarazi. Am avut, de fiecare dată, ca Preşedinte al PNL Alba, un singur principiu: că o echipă unită este imbatabilă. Că profesioniştii atrag lângă ei profesionişti. Că moralitatea nu-şi găseşte loc decât lângă moralitate. Că demnitatea nu are sinonim”, a scris pe pagina sa de Facebook Mircea Hava. Printre rândurile scrise pot fi observate săgeţile către premier, în primul rând pe tema trădărilor.

„Sunt la capătul unei campanii interne, în care am înţeles că, de multe ori şi din diverse motive, poşta partidului a încurcat de multe ori destinatarul. Dacă PNL Alba a rămas la cadenţa şi performanţa cu care s-a obişnuit lumea, nu a fost întotdeauna cu cei din fruntea partidului atenţi la mesajele celor de la baza lui. Iar asta, pentru mine, ca primar cu 6 mandate, va rămâne, întotdeauna, o lecţie cât pentru o viaţă: răspunsul pentru orice problemă de la vârf vine întotdeauna de jos, de la cei pe care românii îi cred, le cer soluţii la probleme, au aşteptări de la ei şi îi voteaza direct: primarii. Mi-o confirmă şi albaiulienii cu care mă întâlnesc în fiecare zi. Pentru ei, dacă va fi nevoie, voi face orice să aducem Alba Iulia acolo unde am lăsat-o eu şi echipa mea.

Experienţa îmi spune, fără dubii, că un PNL puternic este un PNL care pune preţ pe primari. Sunt aleşii direcţi ai cetăţenilor şi trebuie să se regăsească, fără discuţie, în Biroul Politic Judeţean. Să fie cei care dau, dincolo de orice control de la “butoane”, direcţia în care trebuie să mergem. Să rămână oamenii care inspiră comunităţi şi care respiră integritate”, a completat Mircea Hava. 

Liderul PNL Alba le-a cerut liberalilor să caute cooperare, nu dezbinarea. „Aud tot mai des, că se vorbeşte de salvarea PNL. Nimic mai greşit. Singurul lucru de care trebuie să ne ferim sunt aceia care aduc dezbinare, strategi ai jocurilor de culise şi ai algoritmilor interesului personal sau de grup. PNL Alba trebuie să rămână organizaţia lui “Prin noi înşine”, nu “pentru noi înşine””, a conchis liberalul.

Europarlamentarul PNL Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, a afirmat că, „într-un moment mai puţin inspirat, premierul Cîţu i-a catalogat pe primari «doar vehicule»”, deşi aceştia sunt „inima şi măsura valorii unui partid”. Liberalul a mai adăugat că „cele mai importante victorii politice ale PNL au fost aduse de către primari”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite