Mircea Diaconu, interviu în Playboy la începuturile carierei politice: „Fraţilor, nu m-alegeţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Mircea Diaconu, demisionar din PNL, a acordat un interviu, în 2009, revistei „Playboy“ . Diaconu a vorbit despre debutul său în politică şi a povestit că, încă din prima lună de mandat parlamentar, a dorit să îşi depună demisia.

Într-un interviu în Playboy, publicat în 2009, Mircea Diaconu a povestit cum a ajuns de la actorie la politică şi a arătat că ar fi dorit, de cel puţin trei ori, să demisioneze din funcţia de senator. Despre intrarea în politica mare, el a spus, totuşi, că gestul nu a fost unul spontan, ci „o decizie rumegată“.

„Într-o zi, au venit la mine, la birou, nişte oameni din Cîmpulung Muscel - Curtea de Argeş, pe care nu-i cunoşteam, şi mi-au propus să accept candidatura pentru zona în care m-am născut. Toată argumentaţia lor cu sondajele de opinie, cu reputaţia mea, venea pe fondul repetiţiei noastre pentru spectacolul Titanic Vals, în care e vorba despre un biet arhivar din provincie, Spirache Necşulescu, chiar din Cîmpulung Muscel, care iubeşte stupii, porumbeii şi al cărui vis este să dobîndească liniştea familială şi să fie încercuit de nepoţi. Aşezînd felul meu de-a fi peste cel al personajului, am tratat propunerea lor exact în spiritul Titanic Vals, adică: Fraţilor, nu m-alegeţi!. N-am promis nimic. Şi-n cele trei emisiuni de televiziune, în care am avut timp să apar în campania electorală, am susţinut răspicat că nu promit nimic“, a povestit actorul.

Întrebat, la acea dată, cum vede propria evoluţie în politică, în decurs de patru ani, dar şi dacă anticipează că va mai primi votul cetăţenilor, Mircea Diaconu a răspuns, răspicat: „Categoric, nu. Accidentele se întâmplă o singură dată“.

„Mă enervează starea incertă de a cere voturi, deşi actorii sunt aleşi toată viaţa de cineva. Când eşti distribuit, eşti ales. Toată viaţa am fost ales, m-am cam plictisit de chestia asta“, a mai spus el.

În ce priveşte o posibilă demisie din funcţia de senator, Diaconu a povestit că, încă din prima lună de mandat, a avut trei astfel de tentative.

„Din păcate, sistemul uninominal presupune o reîntoarcere la vot a cetăţenilor din zonă. Si asta e atât de jenant. Aşa că înghit, tac din gură şi încerc să fiu de folos“, a explicat el.

În prezent, Mircea Diaconu a depus listele cu cele 100.000 de semnături necesare pentru a se înscrie în cursa pentru un loc în Parlamentul European şi urmează ca Biroul Electoral Central să decidă dacă îi validează sau nu candidatura, în contextul obiecţiilor formulate de către Agenţia Naţională de Integritate.

Citeşte şi:

Mircea Diaconu: „Nu cred că BEC va respinge candidatura mea. Există contestaţii“

Fostul liberal Mircea Diaconu spune că există contestaţii înregistrate la BEC privind candidatura sa la alegerile europarlamentare, dar nu crede că BEC îl va împiedica să candideze.

Mircea Diaconu şi 2xPRM, marile dileme ale BEC

La Biroul Electoral Central şi-au depus candidatura pentru alegerile europarlamentare 15 partide politice şi 11 candidaţi independenţi, care aşteaptă să le fie validate candidaturile. Acest pas nu este doar o formalitate, pentru că Mircea Diaconu, candidat independent,  şi Partidul România Mare se confruntă cu mari probleme juridice.

Mircea Diaconu are cele 100.000 de semnături. ANI: Nu poate candida la euroalegeri

Actorul Mircea Diaconu, demisionar din PNL, a anunţat astăzi că a reuşit să strângă cele 100.000 de semnături necesare pentru validarea candidaturii sale de către Biroul Electoral Central (BEC), unde va merge în cursul serii pentru a se înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat BEC că actorul nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite