Mircea Cărtărescu a publicat invitaţia primită de Iohannis la parada militară de 1 Decembrie: Nu i-am dat curs. Îmi pot permite asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Mircea Cărtărescu FOTO David Muntean
Scriitorul Mircea Cărtărescu FOTO David Muntean

Scriitorul Mircea Cărtărescu nu a dat curs invitaţiei primite de la preşedintele Klaus Iohannis la parada militară de 1 Decembrie, arătând că nu îi plac ceremoniile.

„Îi muţumesc cu gratitudine preşedintelui Klaus Iohannis pentru invitaţia la ceremoniile legate de ziua naţională a României. Nu i-am dat curs pentru că, din fericire, ca simplu artist care n-a avut niciodată vreo funcţie, îmi pot permite asta. Nu mă simt bine la ceremonii. Pentru mine ziua României e în fiecare zi, şi o celebrez prin singurul lucru pe care ştiu să-l fac: scrisul meu, cărţile mele“, a fost mesajul lui Mircea Cărtărescu, căruia i-a ataşat o fotografie cu invitaţia primită de la preşedintele Klaus Iohannis. 

Parada militară de anul acesta a fost spectaculoasă atât prin tehnica militară prezentată în premieră, cât şi prin controversele iscate în jurul invitaţiilor din partea Administraţiei Prezidenţiale. 

Preşedintele Klaus Iohannis a decis anul acesta să nu invite la parada de 1 Decembrie, şi nici la recepţia oficială găzduită la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme în justiţie, cum ar fi liderul PSD Liviu Dragnea şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Decizia a provocat dispute, PSD criticându-l pe Iohannis, iar alte controverse au plecat de la absenţa primarului general, Gabriela Firea, din zona oficială.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite