Ministrul Educaţiei este convocat la audieri în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîmpeanu FOTO Inquam Photos / George Călin
Sorin Cîmpeanu FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu este convocat la audieri în Comisia pentru Muncă a Senatului, în contextul în care, în acest moment este neclar ce se va întîmpla la încheierea vacanţei şcolare de două săptămâni.

„Senatorul USR Şefan Pălărie, preşedintele comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, l-a invitat pe Ministrul Educaţei Sorin Cîmpeanu, pentru audieri. În urma consultărilor cu membrii comisiei, ministrul educaţiei a fost convocat la o audiere în faţa membrilor acesteia pentru data de 10 noiembrie 2021. Ministrul Educaţiei şi membrii comisiei urmează să discute pe marginea unor subiecte legate de impactul pandemiei asupra derulării procesului educaţional.  Iniţial, ministrul educaţiei ar fi trebuit să participe la audiere în data de 3 noiembrie, dar întâlnirea a fost reprogramată”, a informat USR, potrivit unui comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, „în acest moment, este neclar ce se va întâmpla la încheierea  vacanţei de două săptămâni, hotărâtă prin decizia CNSU la nivel naţional. Membrii comisiei pentru muncă din Senat doresc să obţină informaţii despre măsurile pe care se pregăteşte să le adopte Ministerul Educaţiei, atât în legătură cu elevii din sistemul de învăţământ, cât şi în legătură cu părinţii acestora. Pandemia a provocat o veritabilă criză în educaţie periclitând nu doar calitatea pregătirii elevilor şi studenţilor, dar şi viitorul economiei româneşti, în particular, şi al societăţii, în ansamblu.Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială are ca preocupare centrală calitatea procesului educativ din perspectiva adecvării lui la cerinţele pieţei muncii”, mai arată surtsa citată. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite