Mihai Stănişoară a trecut de la PDL la PNL unde va fi vicepreşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stănişoară s-a înscris în PNL FOTO Adevărul
Mihai Stănişoară s-a înscris în PNL FOTO Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL MIhai Stănişoară s-a înscris în PNL. Este a doua achiziţie din PDL a liberalilor după cea de anul trecut a lui Sorin Frunzăverde.

UPDATE Vasile Blaga, prezent la Craiova, a declarat că Mihai Stănişoară a avut tot ce şi-a dorit în partid. Preşedintele PDL a mai precizat că Stănişoară a avut în urmă cu două săptămâni un discurs acid la adresa noilor colegi. Pe blogul personal a scris despre Antonescu că este ridicol, caraghios şi dictatorial.

UPDATE Democrat-liberalul Radu Berceanu spune că, prin trecerea la PNL, Mihai Stănişoară şe aşază „pe lista trădătorilor", afirmând că acesta a primit „tot ce şi-a dorit de la PDL" şi că acest moment reprezintă pentru partid "o etapă purificatoare în care toate gunoaiele pleacă“

UPDATE Democrat-liberalul Sever Voinescu comentează, într-o postare pe Facebook, că este pentru prima oară în istoria Parlamentului când un liderul de grup dezertează, referindu-se la trecerea lui Mihai Stănişoară din tabăra democrat-liberalilor în cea a naţional-liberalilor.

UPDATE Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat astăzI că Mihai Stănişoară, care a trecut la PNL, este „un alt oportunist“ şi este convinsă că „PDL va supravieţui fără acesta şi fără cei care vor decide să plece la putere“.

UPDATE Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că plecarea lui Mihai Stănişoară „este fără comentarii“ şi a arătat că nu înţelege atitudinea acestuia, arătând că Stănişoară a „beneficiat din partea PDL de toate funcţiile posibile“.

UPDATE În urmă cu câteva zile, Stănişoară a avut o întâlnire cu Vasile Blaga şi cu Sorin Frunzăverde, afirmă surse din zona politică. Cei trei au stat la aceeaşi masă, într-un hotel din Capitală. Stănişoară susţine că nu s-a consultat cu Frunzăverde pentru transferul la PNL:  "Nu m-am consultat cu nimeni“.

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, că va cere BPC şi Delegaţiei Permanente a partidului ca Mihai Stănişoară să ocupe funcţia de vicepreşedinte PNL cu atribuţii în domeniul politicilor privind securitatea naţională.

UPDATE „Am luat astăzi hotărârea să intru în PNL, singurul partid de dreapta din România“, a afirmat Stănişoară. El a dat asigurări că va fi „onest“ faţă de noii săi colegi de partid. „Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, ci priveşte cu speranţă în viitor", a spus Mihai Stănişoară, cunoscut ca baron local de Mehedinţi.

image

 

Un baron puternic şi discret: Mihai Stănişoară şi afacerile sale din Mehedinţi

Într-un judeţ care arareori face prima pagină a ziarelor, s-a născut şi a crescut un baron local care, în afară de discreţie, nu e cu nimic mai prejos decât omologii săi mai zgomotoşi sau mai exotici: fostul deputat PDL de Mehedinţi, de astăzi al PNL, Mihai Stănişoară. Citeşte continuarea articolului

El a susţinut că a luat hotărârea de a intra în PNL "după o chibzuinţă intensă" şi că "singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România este PNL".

"Vin în PNL asigurându-i pe colegii şi partenerii mei că voi fi onest, sincer, corect, loial şi performant", a adăugat Stănişoară.

„Domnul Stănişoară este un om dreapta, cu o vastă experienţă în domenii de comeptenţă specială. A fost ministru al Apărării, preşedinte de comisie“, a fost  caracterizarea făcută de Antonescu.

Ce rol va juca Stănişoară în PNL

Stănişoară va primi o funcţie de vicepreşedinte, în condiţiile în care PNL are deja 31 de vicepreşedinţi, care fac parte din Biroul Politc Naţional (BPN) . Din BPN fac parte şi o serie de membri de drept, cum ar fi miniştrii, preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii de municipii sau şefii de organizaţii care nu sunt pe lista vicepreşedinţilor. Noul Birou se va întruni lunar, iar preşedintele se va întâlni bilunar cu şefii de judeţe şi cu primarii.

Singura întrunire care va avea loc săptămânal este cea a preşedintelui partidului cu membrii Guvernului,  liderii grupurilor parlamentare şi secretarul general. Deşi BPN este organismul care ia, prin statut, hotărârile importante, experienţa vieţii politice arată că tonul unui partid este dat de cei care se reunesc săptămânal. Aceste reuniuni vor fi programate marţi, cu o zi înainte de şedinţa săptămânală de Guvern. Practic, miniştrii liberali vor avea ocazia să îşi coreleze acţiunile şi să lanseze teme importante înainte ca respectivele subiecte să fie preluate de premierul Victor Ponta.


Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară, liderul grupului deputaţilor democrat-liberali, trece la PNL.

Mihai Stănişoară se află, la această oră, la sediul PNL unde va susţine o conferinţă de presă împreună cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că plecarea lui Mihai Stănişoară "este fără comentarii" şi a arătat că nu înţelege atitudinea acestuia, arătând că Stănişoară a "beneficiat din partea PDL de toate funcţiile posibile", inclusiv cea de ministru.

Cezar Preda a spus că Mihai Stănişoară nu a avut niciodată o nemulţumire pe care să o transmită conducerii PDL.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a apreciat că Mihai Stănişoară este "un alt oportunist" şi este convinsă că "PDL va supravieţui fără acesta şi fără cei care vor decide să plece la putere".

Sulfina Barbu a spus că Stănişoară lasă în urmă o organizaţie PDL Mehedinţi "slăbită".

Deputatul PDL Mircea Toader s-a declarat surprins de trecerea prim-vicepreşedintelui PDL Mihai Stănişoară la PNL, arătând că nu-şi dă seama ce l-a îndemnat să facă acest gest, singura justificare fiind probabil amiciţia acestuia cu Sorin Frunzăverde.

"Nu am nicio replică. Dacă am spus că sunt surprins, sunt surprins. Nemulţumiri nu ştiu, a fost lider de grup, ceea ce a dorit, aia a avut. Nu pot să-mi dau seama ce l-a îndemnat să facă acest gest, singura justificare este probabil amiciţia cu Frunzăverde", a precizat Toader.

".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite