Mihai Răzvan Ungureanu: „Acuzaţiile îndreptate către DNA şi ÎCCJ sunt un atac sever la adresa justiţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu FOTO Arhivă Adevărul
Mihai Răzvan Ungureanu FOTO Arhivă Adevărul

Acuzaţiile îndreptate către DNA şi ÎCCJ sunt un atac sever la adresa justiţiei, prin care anumiţi oameni vor să demonstreze că întregul sistem este corupt, a declarat, vineri, Mihai Răzvan Ungureanu, liderul partidului Forţa Civică şi fost ministru SIE, în cadrul emisiunii „Jocuri de putere”, de la postul Realitatea TV.

„Este un atac, deloc subtil, foarte ofensiv, împotriva justiţiei, astăzi reprezentată de DNA şi ÎCCJ. El nu este nou, vine doar cu pretextul oferit prin inculparea probabilă a lui Mircea Băsescu. Atacul nu este la adresa lui Traian Băsescu. Am fost surprins să văd din partea unor oameni politici de înalt nivel cum au făcut solicitări la demisie. În primul rând acesta este un act de voinţă proprie. Pe de altă parte, posibila culpă a lui Mircea Băsescu este una personală”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

„În anii de mandat ai lui Traian Băsescu, justiţia a fost sprijinită, indiferent dacă ne place sau nu personajul în cazul”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Totodată, fostul ministrul de Informaţii Externe al României a precizat că anumiţi oameni vor să se folosească de acest scandal, îndreptat împotriva justiţie, pentru a arăta că întregul sistem este corupt.

„Repet, este un atac sever la adresa justiţie. Toţi cei care încearcă să scape folosesc acest pretext pt. a arăta că tot sistemul este corupt. Anticipează astfel momentul în care vor fi inculpaţi, spunând că nu este corect ce li s-a întâmplat. Este o tactică manipulatorie”, a spus fostul ministru SIE.

De asemenea, Mihai Răzvan Ungureanu a mai declarat că ceea ce se întâmplă astăzi e urmarea firească a legăturilor, de multă vreme, între interlopi şi politicieni: utilizarea lor în campaniile electorale, precum şi presiunile pe care oamenii certaţi cu legea le-au făcut de-a lungul timpului asupra statului.

„Funcţia publică, trebuie spus, vine cu o haină foarte grea pe umerii săi, şi anume responsabilitatea contactelor sale. Ar trebui să ne punem întrebarea şi în felul urmator...  Ce l-a făcut pe Omar Hayssam să fie lângă Ion Iliescu?”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

„În momentul în care oamenii politici nu ştiu să îşi măsoare cuvintele fac rău statului. Dacă nu ştiu să se abţină în momentele critice, începi să înţelegi că o asemenea clasă politică este alcătuită din oameni inepţi, care nu-şi merită locul”, a mai afirmat fostul ministru SIE.


Citeşte şi:

Traian Băsescu, vizibil afectat de scandalul Bercea Mondial: Între frate şi Justiţie, aleg consolidarea Justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a reacţionat după ce Antena 3 a prezentat  miercuri seară mai multe stenograme în care numele preşedintelui apărea în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu. Vizibil afectat, seful statului a declarat că nu a intervenit în niciun fel în procesul lui Sandu Anghel (Bercea Mondial) şi, în final, cu vocea uşor tremurând, a spus că nu va interveni nici acum să-şi apere fratele.

Ponta: Băsescu ar trebui să demisioneze în urma scandalului în care este implicat fratele său

Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi, preşedintelui Traian Băsescu să demisioneze  pentru a apăra ideea independenţei justiţiei în cazul fratelui său, Mircea Băsescu, şi a familiei lui Bercea Mondial.

Liderii PNL şi PDL, în contradicţie faţă de demisia lui Băsescu

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul lider Crin Antonescu cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte după ce numele său a fost implicat în scandalul dintre fratele său şi Bercea Mondial. Pe de altă parte, democrat-liberalul Cătălin Predoiu, omul doi în PDL, spune că Băsescu ar face o mare eroare dacă ar renunţa la cea mai înaltă funcţie în stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite