Marian Preda a demisionat din fruntea Fundaţiei Mişcarea Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Preda FOTO Eduard Enea
Marian Preda FOTO Eduard Enea

Marian Preda a anunţat marţi că demisionează din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, precizând că o schimbare a clasei politice nu poate avea loc din interior, ci din exterior. Decizia sa vine la numai trei zile de la Congresul PMP, unde Elena Udrea a fost aleasă preşedinte, iar Cristian Diaconescu, candidatul PMP la Preşedinţie.

„În data de 10.06.2014, mi-am depus, din motive personale, demisia din funcţia de Preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Mă retrag din fruntea Fundaţiei cu satisfacţia că în cele 14 luni în care am condus-o, alături de membrii fondatori, de echipa tehnică, de coordonatorii judeţeni, de voluntari, de cei peste nouă mii de membri şi cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Preşedinte Traian Băsescu, am făcut din Fundaţia Mişcarea Populară o instituţie cunoscută şi respectată, un vector important al promovării valorilor, principiilor şi soluţiilor de centru-dreapta în spatiul public din România. Plec cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, că ea va trebui să vină din exterior”, a anunţat Preda printr-un comunicatd e presă.

Sâmbătă a avut loc primul Congres al PMP, unde Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al PMP cu o largă majoritate. Fostul ministru al Dezvoltării a primit 742 de voturi favorabile din 950 posbile şi l-a învins clar pe contracandidatul său, Daniel Funeriu, care a strâns numai 209 voturi. Imediat, Elena Udrea a anunţat candidatul PMP la alegerile prezidenţiale: Cristian Diaconescu.

După Eugen Tomac, Marian Preda a fost al doilea care a luat cuvântul, discursul său fiind despre scopul pe care trebuie să-l aibă PMP, acela de a reforma clasa politică. „PMP este ultima încercare de a reforma din inetrior clasa politică. Ce nu se schimbă prin reformă, se schimbă prin revoluţie. Eu nu m-am înscris încă în partid, pentru că vreau să mă asigur că PMP nu se va transforma într-un UNPR al dreptei“, a spus Preda, în faţa celor 1.000 de delegaţi PMP.

Citeşte şi:

Elena Udrea a fost aleasă preşedintele PMP şi a anunţat candidatul partidului la preşedinţie: Cristian Diaconescu

Cum a ajuns Elena Udrea primul preşedinte al PMP

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidenţiale: Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la reîntregirea nemului românesc

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite