Malaysia Airlines: o cauză mai bună pentru banii Ambasadei ruse

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 280 de pasageri 
la bord şi cu 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în Ucraina, lângă 
Doneţk, a declarat o sursă din cadrul companiei pentru agenţia rusă 
Interfax. Cursa zbura între Amsterdam şi Kuala Lumpur. BBC informează că
 nu există supravieţuitori. FOTOGRAFII AFP
Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 280 de pasageri la bord şi cu 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în Ucraina, lângă Doneţk, a declarat o sursă din cadrul companiei pentru agenţia rusă Interfax. Cursa zbura între Amsterdam şi Kuala Lumpur. BBC informează că nu există supravieţuitori. FOTOGRAFII AFP

Investigaţiile procurorilor olandezi - interesaţi doar de motivul pentru care compatriotii lor au fost pulverizaţi în aer în timp ce mergeau în vacanţă, nu de cine ştie ce joc strategic - au stabilit, într-o serie de concluzii preliminare ale anchetei, că avionul Malaysia Airlines, prăbuşit în estul Ucrainei în 2014, s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă de fabricaţie rusească de tip Buk, lansată din regiunile separatiste.

Pe scurt: arma fatală a venit din Rusia şi, după utilizare, s-a întors în Rusia.

Citatul exact:

„Acest Buk a fost adus din teritoriul Federaţiei Ruse şi, după lansare, a fost dus înapoi pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus Wilbert Paulissen, şeful Forţei Naţionale olandeze de Detectivi, citat de The Guardian. Racheta a fost lansată de pe un câmp aflat la şase kilometri sud de satul Snizhne. „În momentul lansării, acest teritoriu se află sub controlul combatanţilor proruşi”, a adăugat Paulissen.
 
298 de oameni perfect nevinovaţi - printre care mulţi copii - au pierit într-o tragedie lipsită de orice logică, de orice sens, de orice scuză. Şi, după cum indică toate dovezile adunate până azi, Rusia va plăti pentru această catastrofă. Costurile morale sunt uriaşe. Dar vor exista şi costuri materiale. Foarte ridicate. Compania - care nu e cu nimic vinovată - va trebui să îşi recupereze daunele. Sute de familii care şi-au pierdut apropiaţii vor beneficia de compensaţii. 
 
Iată de ce - apreciind generozitatea atipică a Rusiei, care a donat 100 de euro pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului - cred că ar fi mult mai inspirat ca diplomaţia lui Putin să facă economii cât mai riguroase încă de acum. Contribuţiile recente ale Rusiei la istoria Ucrainei, Malaysiei sau Olandei - la fel de pozitive precum eforturile generoase ale lui Stalin pentru industrializarea României - vor costa ceva mai mult de 100 de euro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite