Mai mulţi parlamentari Pro România vor să voteze guvernul Orban. Victor Ponta îl are model pe Dragnea, îi ameninţă cu excluderea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele informaţii din presă anunţă că cinci  parlamentari Pro România  vor vota guvernul Orban, cu argumente pertinente. Informaţii vin şi de la europarlamentarul Mihai Tudose, care explică foarte clar de ce ordinul lui Ponta, de a boicota validarea guvernului Orban, este împotriva intereselor României, venite de la partidul „Pro România”.

Sorin Câmpeanu, Daniel Constantin şi alţi cinci parlamentari Pro România ar urma să voteze guvernul Orban. Ponta ştie doar să ameninţe cu excluderea. Nicio deosebire de Dragnea.

Argumentaţia lui Mihai Tudose

„Trebuie să avem rectificare bugetară care trebuie efectuată de către Guvern prin OUG. Un Guvern interimar nu mai poate da OUG şi nu ştiu cum poţi închide anul fiscal. Avem probleme în sănătate, trebuie daţi bani. Avem probleme pentru că autorităţile publice nu sunt finanţate, vine iarna şi trebuie să ne pregătim. Nu avem comisar european şi 27 de ţări aşteaptă după noi, după certurile noastre interne. Va trebui să se vină în Parlament cu Legea bugetului. Asta este o lege care trebuie elaborată de către Guvern şi un interimar nu mai are drept de iniţiativă legislativă. Ce facem, cum trecem bugetul pentru 2020?”

Argumente pertinente. Doar Victor Ponta ignoră aceste argumente, pentru că se visează premier într-o coaliţie de stânga.

Ce spune Victor Ponta?

”Dacă vă puneaţi întrebarea cine este “negociatorul” cu PNL - tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD şi cu Ludovic Orban în Weekend să votăm cu PNL ! Cel pentru care am muncit toţi să ajungă la Parlamentul European - şi care ne-a minţit în faţă pe toţi că nu merge , doar candidează să ajute lista ! Cel pentru care am cedat mandatul meu câştigat pe lista ProRomania!

E bine ca măcar separăm apele / dar este greşeala mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările şi ticăloşiile la adresa noastră! Mergem mai departe - mai puţini dar fără vânzători!

Este clar că Victor Ponta îi va exclude din partid pe cei care votează guvernul Orban,  după modelul Liviu Dragnea.

Argumentaţia disidenţilor din Pro România este imbatabilă

Mihai Tudose: Este clar că în acest Guvern interimar nimeni nu mai lucrează. Avem foarte multe ministere care nu mai au titulari, nici măcar interimari. Acolo este totul blocat, nu mai există factorul de decizie, este haos.

Eu cred că noi, inclusiv Pro România, trebuie să gândim raţional, să avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern şi nu ne-am gândit ce punem în loc? Apropo de Pro România, păi noi spunem că suntem cu România şi ea trage să moară. Trebuie să vedem care este interesul României, nu unul personal sau al unui grup de persoane.”

Toţi românii cu mintea acasă nu pot judeca altfel. Că Ponta, un singur om, are alte opinii, e problema lui. Miza nu este ce va face Ponta, ci ce se va alege de România în următoarele luni.

Mihai Tudose, Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu sunt oameni politici cu experienţă în conducerea statului, foşti premieri sau miniştri.

Ponta dovedeşte încă odată că nu se deosebeşte cu nimic de Liviu Dragnea. Foloseşte aceleaşi arme, judecă cu aceleaşi argumente. Cine nu execută ordinele mele, este exclus din partid. Conteaza doar interesul meu, nu al ţării. Cu atât mai mult sunt importante persoanele verticale, cu convingeri proprii, care nu ţin cont de ordinele şefului de partid când e vorba de interesele României.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite