Macron a confirmat că urmează să facă o vizită în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, urmează să vină în vizită în România în perioada următoare, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale. Reacţia vine în contextul întâlnirii dintre Klaus Iohannis şi preşedintele francez de la Bruxelles.

Conform unui comunicat de presă a Administraţiei Prezidenţiale,  cu ocazia întâlnirii de la Bruxelles, preşedintele român l-a invitat pe Macron să vină în vizită în România, acesta din urmă acceptând. Vizita va avea loc în perioada următoare, urmând ca detaliile să fie stabilite.

La finalul întâlnirii cu preşedintele Franţei, Iohannis a declarat că a avut o înâlnire productivă cu omologul său şi că printre subiectele discutate s-a numărat şi Schengen.

„Am avut o primă întâlnire aşezată, bilaterală, cu preşedintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare şi bilaterală, şi în formate europene. Am discutat despre colabărări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat multe despre vehiculata directivă pe detaşarea muncitorilor” a subliniat preşedintele.

Iohannis a mai precizat şi de o eventuală colaborare în ce priveşte zona Euro.

„Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de preşedintele Macron să fie deschis şi pentru alţii, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv şi suntem interesaţi să colaborăm pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună” a conchis preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite