Macovei, nominalizată în Bulgaria pentru un premiu destinat celor care luptă împotriva corupţiei: „Aş accepta să devin ministru de Justiţie în Bulgaria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei participă, luni, în Sofia, la o dezbatere pe tema luptei împotriva corupţiei: “Voci din Bulgaria împotriva corupţiei - cine ascultă?", organizată de iniţiativa independentă „Justiţie pentru toţi. Macovei este nominalizată pentru premiul anual care se acordă personalităţilor care luptă cu corupţia.

Premierul bulgar Boiko Borisov nu are nicio intenţie să lupte împotriva corupţiei, a declarat luni, la Sofia, europarlamentarul român Monica Macovei, adăugând că ar fi dispusă să devină ministru al Justiţiei în Bulgaria, dar că nu a căutat-o nimeni, relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

„Vorbele premierului vostru, potrivit cărora nu există nicio încercare reală de luptă împotriva corupţiei în România, în timp ce arestările unor politicieni la nivel înalt au legătură cu afilierea politică, sunt un semn rău. Aceste cuvinte înseamnă că Boiko Borisov nu are nicio intenţie de a duce un război real împotriva corupţiei. Politicienii trebuie investigaţi“, a aspus europarlamentarul, fost ministru român al Justiţiei.

Macovei a adăugat că în România au fost investigaţi politicieni indiferent de afilierea lor politică, inclusiv persoane apropiate celor de la guvernare.

„Voi aveţi în Bulgaria un politician care este dispus să facă ceva în această privinţă? Am fost întrebată dacă aş accepta să devin ministru al Justiţiei în Bulgaria şi am spus «Da», dar nimeni nu a venit să mă caute. Nimeni nu vrea să lupte împotriva practicilor corupte, pentru că politicienii vor deveni victime“, a mai spus Macovei.

În cadrul dezbaterii, organizatorii vor anunţa nominalizarea Monicăi Macovei pentru premiul anual al Fundaţiei Giovanni Falcone, care se acordă în Bulgaria personalităţilor cu rezultate în lupta împotriva corupţiei.

Alături de Monica Macovei, la dezbatere vor avea intervenţii ministrul Justiţiei Hristo Ivanov, ministrul Apărării Nikolay Nenchev, Preşedintele Comisiei parlamentare de apărare, Atanas Atanasov, mai mulţi parlamentari, reprezentanţi ai partidelor politice şi ai organizaţiilor neguvernamentale din Bulgaria. La Sofia, Monica Macovei va acorda interviuri presei audiovizuale şi scrise.

Premiile Fundatiei Giovanni Falcone au fost instituite în Bulgaria în 2009, o cooperare a autorităţilor din Italia şi Bulgaria, şi se acordă persoanelor implicate în combaterea corupţiei şi eliminarea reţelelor infracţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite