Conducerea PNL a votat excluderea lui Zamfir. Cine i-a luat apărarea senatorului. Daniel Zamfir: Vreau să văd dacă partidul va închide ochii la abuzuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL a decis excluderea lui Daniel Zamfir din partid, după ce acesta i-a critict pe lideri şi a susţinut mai multe proiecte de lege de care liberalii s-au delimitat. Potrivit unor surse politice, votul pentru excludere fost unul covârşitor, singurii care i-au luat apărarea lui Zamfir fiind Marian Petrache, iulian Dumitrescu şi Alina Gorghiu.

UPDATE: Daniel Zamfir: „Legile pe care le-am propus, le cunoaşteţi. Mi s-a spus că am deviat de la linia partidului. Am toată convingerea că aceste legi sunt în favoarea oamenilor şi dacă ele presupun că profitul unor bănci să fie diminuat...eu ăsta cred că trebuie să fie obiectivul. Să facem legi pentru oameni. (...) Proiectele de lege le-am anunţat în urmă cu un an de zile, ludovic orban le-a acceptat preţ de şase luni de zile, la un moment dat spre sfârşitul anului m-am trezit ameninţat cu excluderea din aprtid, fără vreo explicaţie. Nu au fost discutate niciodată, asta îmi întăreşte convingerea că din altă zonă s-au făcut presiuni ca eu să fiu eliminat”, a declarat Daniel Zamfir în urma votului conducerii PNL. 

Acesta a mai adăugat că a cerut ca excluderea sa din partid să fie decisă în Consiliul Naţional, pentru a vedea dacă partidul va susţine decizia liderului Ludovic Orban şi va „închide ochii la abuzuri”. 

„Excluderea trebuie decisă de consiliul naţional. M-am săturat ca ludovic orban să îmi are pisica. Vreau să văd dacă linia partidului este împotriva abuzului, dacă ei, Consiliul Naţional, decid să fie de partea lui Ludovic Orban, adică să închidă ochii la abuzuri, atunci nu va putea fi vorba de nicio excludere, pentru că mă voi retrag singur. Nu mă voi regăsi niciodată într-un abuz care închide ochii la abuzuri.”

UPDATE Conducerea PNL a supus la vot propunerea de excludere a lui Daniel Zamfir. Potrivit unor surse politice, 25 de lideri din Biroul Executiv al PNL au fost pentru „excluderea“ senatorului care până de curând a condus Comisia economică din Senat. Liberalii care i-au luat apărarea lui Zamfir au fost Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu şi Marian Petrache, potrivit unor surse poltiice participante la şedinţă. 


Ludovic Orban a anunţat că va cere excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, la şedinţa Biroului Executiv al PNL de miercurea viitoare.

"Voi propune excluderea din partid a domnului Zamfir pentru încălcarea flagrantă a statutului, atacarea colegilor şi a conducerii partidului. (...) Nu cred că există articol din statut care să nu fi fost încălcat de Zamfir", a declarat preşedintele PNL, potrivit Agerpres

Săptămâna trecută, Daniel Zamfir a declarat ca nu confirmă informaţia potrivit căreia ar urma să plece la ALDE, însă a adăugat că se pot întâmpla multe lucruri în viaţa politică. „Nu confirm nimic, nu am nicio înţelegere, niciun acord. În viaţa politică se pot întâmpla însă multe lucruri", a declarat Zamfir pentru HotNews.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite