Ludovic Orban: PNL caută soluţii pentru ca primarii să nu mai ajungă în stadiul de milogi obligaţi să deschidă uşa cu capul pe la instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban a vorbit sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii organizaţiilor liberale din regiunea de sud-est a României, despre soluţiile privind dezvoltarea comunităţilor locale, dar şi despre promisiunile neîndeplinite ale Guvernului PSD. Acesta a anunţat că vor încerca implementarea unei autonomii la nivel local pentru ca primarii să nu mai ajungă „în stadiul de milogi obligaţi să deschisă uşa cu capul pe la instituţii”.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a vorbit sâmbătă, la Murighiol, în judeţul Tulcea, despre soluţiile liberalilor pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Acesta a precizat că se încearcă implementarea unei „autonomii reale” pentru ca primarii să primească resurse financiare, fără a mai fi în stadiul de „milogi”.

„PNL caută soluţii serioase pentru o autonomie reală în România, pentru ca primarii să nu mai fie aduşi în stadiul de milogi obligaţi să deschidă uşa cu capul pe la diferite instituţii controlate, nu contează de cine. Trebuie construit un sistem care să le permită comunităţilor să aibă resursele financiare necesare dezvoltării", a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a criticat actualul Guvern şi a enumerat câteva din promisiunile neîndeplinite de acesta şi a menţionat că o reformă în interiorul Executivului este extrem de necesară.

„Avem un proiect de lege pentru ca 80% din sumele încasate din redevenţe să se facă sursă de venit la bugetele locale, împărţite între localităţi şi judeţ. Nu mi se pare normal să ai cariere şi tot felul de exploataţii care poluează şi distrug localitatea, drumuri locale şi judeţene, iar autorităţile locale să nu beneficieze în niciun fel de existenţa unor asemenea exploataţii. Este un proiect de lege despre care (membrii PSD - n.r.) zic că-l susţin, dar împotriva căruia au votat în Comisia de buget finanţe. (...) Trebuie să facem reformă. Guvernele liberale aveau nouă ministere. În Europa, media pe guvern este de 13-14 ministere. Ce să faci cu 28 de ministere care se calcă pe bătătură şi care nu fac altceva decât să-şi inventeze atribuţii care nu înseamnă decât noi stavile impuse în calea iniţiativei individuale", a completat Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite