Liviu Dragnea: „Vă garantez că alianţa PSD-ALE va merge mai departe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat marţi seara la postul B1 TV că el „garantează” că alianţa de guvernare PSD-ALDE va „merge mai departe”, chiar dacă în ambele partide există două persoane „supărate”, referindu-se la Victor Ponta şi Daniel Constantin.

În opinia liderului social-democraţilor „majoritatea parlamentară este stabilă, iar susţinerea guvernului nu este pusă sub semnul întrebării”, adăugând că după momentul alegerilor alianţa a avut un început bun de guvernare. Problemele ce apar acum se datorează doar faptului că doi membrii ai alianţei sunt „supăraţi”, referindu-se la Victor Ponta şi Daniel Constantin. Dl. Liviu Dragnea a mai adăugat că el nu crede că Victor Ponta va pleca din PSD.

Întrebat dacă numirea lui Victor Ponta într-o funcţie importantă în conducerea PSD va duce sau nu la reconcilierea acestuia cu liderii social-democraţi, Liviu Dragnea a spus: ”Eu aş mai lăsa discuţiile despre tema asta pentru că am avut o discuţie pe această temă, nu numai în ultima perioadă. Poate-l întrebaţi şi pe Sorin Grindeanu vreodată despre subiectul ăsta”.

Invitat să detalieze afirmaţia legată de premierul Grindeanu, Dragnea a precizat: ”În sensul dacă a vrut sau nu vreo funcţie Victor (...) Am înţeles că au avut mai multe discuţii.”

Preşedintele PSD l-a acuzat pe Victor Ponta că a început de mai multă vreme o campanie îndreptată împotriva partidului, campanie care este greu de înţeles.

”Că are el o problemă personală cu mine, dar când spui că Guvernul ăsta - care este rezultatul alegerilor şi pe care l-am susţinut cu toţii - ne va pune în pământ, că nu va reuşi să facă încasările, asta face rău guvernării pentru că dă un sentiment de neîncredere”, a mai spus Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte politica externă, liderul PSD s-a exprimat critic la recenta idee a unei Uniuni Europene cu mai multe viteze. „Eliminând ideea consensului, te uiţi cum se întâmplă lucruri care poate nu te avantajează şi atunci sigur apar temeri. Nu asta a fost discuţia când ne-am integrat”, a spus acesta. 

În plus, Liviu Dragnea a adus în discuţie şi anumite privatizări pe care statul român le-a făcut în perioada preaderării. „Noi ca să intrăm în UE am făcut nişte lucruri, companii mari au fost privatizate şi cumpărate de companii din Europa. Au fost nişte privatizări către companii europene, s-au privatizat resurse, reţele de energie electrică, fabrici, uzine, rafinării, bănci. După ce s-au rezolvat lucrurile astea, noi avem o problemă?”, a subliniat preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite