Liviu Dragnea: România a fost păcălită şi ţinută aşa în chingi cu MCV-ul. MCV-ul a plecat de la patru ţinte iniţiale. Au scăzut până au ajuns la vreo 14-18

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că România a fost păcălită cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi că din cele patru ţinte iniţiale care trebuiau îndeplinite de ţara noastră s-a ajuns la 14-18. Liderul social-democrat consideră că indiferent ce vom face vom primi alte ţinte de atins în cadrul MCV-ului.

"Prea multă vreme România a fost păcălită şi ţinută aşa în chingi cu MCV-ul. MCV-ul a plecat de la patru, dacă îmi aduc aminte, şi aceste patru ţinte iniţiale au scăzut până au ajuns la vreo 14-18. Deci, MCV-ul este ca linia orizontului, cu cât te apropii de ea, ea păstrează aceeaşi distanţă. Noi putem să facem tot ce scrie în MCV şi să modificăm Constituţia, să facem orice spun ei acolo, anul următor vor veni alte patru obiective, alte şapte obiective, furnizate de cine? De cei din ţară. De Macovei, de PNL, de USR, de Iohannis. Adică ţineţi MCV-ul pe România că e bine să fie aşa fără voce", a declarat Liviu Dragnea, duminică, în cadrul Consiliului Naţional al PSD.

El a menţionat că România a respectat toate condiţiile pentru a intra în Spaţiul Schengen şi cu toate acestea acest lucru nu s-a întâmplat.

"De ce nu am intrat noi în Schengen? Până acum când toată lumea spune şi cei cu care m-am văzut eu şi cei cu care s-a văzut doamna prim-ministru şi cei cu care discută unii europarlamentari, că da, România trebuia să intre în Schengen până acum. Unde scrie că nu respectăm condiţiile pentru Schengen? Le-am respectat pe toate. Dar este aşa o înţelegere care nu are legătură nici cu tratatul european, nici cu alte lucruri, nu vrem noi să intre în Schengen. Unii mai răi spun că sunt unele ţări supărate care nu prind nu ştiu ce contracte prin România şi din cauza asta pedepsesc ţara noastră. Eu nu cred aşa ceva”, a mai spus liderul PSD.

De asemenea, Dragnea a spus celor prezenţi că în raportul MCV nu a găsit niciun rând care să vorbească despre independenţa judecătorilor.

"V-aş ruga când aveţi timp să citiţi raportul MCV. Nu am găsit niciun rând, nicun cuvânt care să vorbească despre independenţa judecătorilor. Eu credeam că asta e cel mai important lucru. Se vorbeşte despre procurori, dar nu despre judecători. Deci nu îi interesează independenţa judecătorilor, normal, că dacă judecătorii sunt independenţi nu mai pot fi şantajaţi, nu mai pot fi ameninţaţi.(...) Aceşti procurori şi aceşti purtători de epoleţi au frânt cu adevărat independenţa justiţiei”, a afirmat Dragnea.

În timpul discursului preşedintele social-democraţilor a anunţat că atât el, cât şi Călin Popescu Tăriceanu au nou dosar, dând detalii doar despre al său, care ar fi legat de vizita efectuată anul trecut în SUA.

"Apropo Călin, ştii că ne-a mai făcut câte un dosar? Îţi dau o veste tristă de ziua Vioricăi. La mine este legat de vizita din America de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheşelu, îi spun cu foarte mare drag, să meargă în continuare, dar îi spun unde va ajunge, la un ambasador şi atunci să văd dacă îl ţin genunchii. Că dacă nu, atunci va avea o mare problemă”, a precizat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite