Ilan Laufer, atac la Frans Timmermans: România nu este colonia dumneavoastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Laufer Inquam Photos / Alberto Grosescu
Ilan Laufer Inquam Photos / Alberto Grosescu

Ilan Laufer, proaspătul lider al organizaţiei PSD din Statele Unite, l-a atacat miercuri pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spunând despre acesta că este într-o campanie electorală şi că tratează România ca pe o colonie personală.

„Domnule Frans Timermans, cu toata dragostea, Romania nu este colonia dumnavoastra. Partidul dumneavoastră social-democrat a obţinut la ultimele alegeri europarlamentare două fotolii în Parlamentul European, cu un număr total de alegatori comparabil cu cel obţinut de PSD la ultimele alegeri locale în Bucureşti-Ilfov. Practic, aveţi un partid foarte, foarte mic! Îmi pare rău că din poziţia pe care o ocupaţi trataţi România ca pe o colonie, cu presiuni şi ameninţări, iar apoi ne daţi lecţii cu privire la statul de drept.

Pare că sunteţi în campanie electorală, domnule Timermans! Doar că în loc sa faceţi campanie partidului dumneavoastră, în ţara dumneavoastră, care, apropo, chiar are mare nevoie de ajutor, pare că faceţi campanie PPE-ului peste hotare”, a scris Ilan Laufer pe Facebook.

Câteva ore mai devreme, Frans Timmermans avertiza Guvernul României că nu este în regulă să aibă vreo iniţiativă în ceea ce priveşte imunitatatea „demnitarilor de rang înalt” şi că Bruxelles-ul va reacţiona imediat prin măsuri dure dacă guvernanţii nu vor respecta avertismentul.


„Dacă sunt bine informat, atunci s-ar putea lua o decizie în următoarea perioadă (n.r. - în ceea ce priveşte adoptarea unei OUG privind legislaţia penală). România trebuie să meargă înainte, nu înapoi. În caz contrar,  Comisia va reacţiona imediat, în termen de zile. Dacă e motiv pentru a reacţiona imediat, reacţionăm în termen de zile”, a declarat Frans Timmermans, referitor la posibila adoptare a unei OUG de către Guvernul Dăncilă privind legislaţia penală.

Marţi, Ilan Laufer, social-democratul refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a fost ales drept lider al organizaţiei PSD din Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD Diaspora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite