Kovesi îi răspunde lui Udrea: Nu e prima dată când suspecţii din dosare fac afirmaţii denigratoare la adresa mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA FOTO Adevărul
Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA FOTO Adevărul

Procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi spune că nu este prima oară când cei anchetaţi în dosare fac afirmaţii denigratoare la adresa ei şi că nu comentează afirmaţiile făcute de fostul preşedinte al PMP, Elena Udrea, pusă sub acuzare de procurorii DNA în dosarul Microsoft.

„Nu e prima dată când suspecţii din dosare fac afirmaţii denigratoare la adresa mea şi nu le comentez“, a declarat Kovesi, prin intermediul biroului de presă al DNA.

Deputatul Elena Udrea, pusă sub acuzare în dosarul Microsoft, a anunţat, vineri, într-un interviu acordat HotNews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Laurei Codu'a Kovesi în fruntea DNA.

„Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruţa Kovesi. Eu am spus că eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruta Kovesi. Într-o seară, în 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuieşte. Am discutat atunci cu dl. Ponta şi unul din argumentele pe care le avea, obiecţiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele“, a adăugat Udrea.

Deputatul Elena Udrea  a anunţat că a depus un denunţ împotriva directorului interimar al SRI, Florian Coldea, în care vorbeşte şi despre şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Am făcut un denunţ la DNA. Un denunţ în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea şi despre… o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruta Kovesi. A venit la mine fostul soţ să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea şi dl Maior, spunându-mi că nu doreşte să îi apeleze direct în situaţia dată. Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV. Ulterior am aflat ca banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş“.

Acuzaţiile Elenei Udrea survin la numai o zi după ce DNA a pus-o sub acuzare în dosarul Microsoft. Colaborarea SRI cu DNA a dus, în ultimele luni, la instrumentarea mai multor dosare de mare corupţie, între care se numără şi cel în care a fost pusă sub acuzare Elena Udrea. În acest dosar, mai sunt puşi sub acuzare fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cât şi omul de afaceri Dumitru Nicolae. Totodată, în dosarul Microsoft, procurorii au început urmărirea penală şi împotriva fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, şi al senatorului UNPR Şerban Mihăilescu, care au rămas fără imunitate parlamentară la sfârşitul anului trecut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite