Kovesi, chemată pentru a patra oară la Comisia „Alegeri 2009“. Şefa DNA, obligată să se prezinte, după decizia CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi. FOTO Inquam Photos
Laura Codruţa Kovesi. FOTO Inquam Photos

Membrii Comisiei „Alegeri 2009“ îi vor trimite o nouă invitaţie şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru ca aceasta să vină la audierile comisiei şi să explice dacă a fost sau nu prezentă în casa lui Gabriel Oprea în seara celui de-al doilea tur al prezidenţialelor din 2009.

Comisia „Alegeri 2009“ va transmite o nouă invitaţie Laurei Codruţa Kovesi pentru miercuri dimineaţă. E a patra invitaţie pe care o trimit cei din Comisia „Alegeri 2009“. 

Celelalte trei invitaţii au fost declinate. În scrisori trimise de şefa DNA, Kovesi le-a spus că nu are ce detalii să dea referitoare la ziua turului doi al scrutinului din 2009.  

Cererea nu a fost încă redactată. Parlamentarii au precizat, la lucrările comisiei, cp nu mai vor răspunsuri în scris, ci vor să fie Kovesi prezentă la comisie. 

Pe 3 octombrie, Curtea Constituţională a statuat, cu majoritate de voturi, că procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, este obligată să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 şi să furnizeze informaţiile solicitate sau să pună la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite