Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei. „Întregul popor român e alături de cel francez. Puteţi conta pe noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, vineri, la Ambasada Franţei din Bucureşti, unde va semna în cartea de condoleanţe deschisă în memoria victimelor atacului de joi noapte de la Nisa, soldat cu cel puţin 84 de morţi.

UPDATE Mai mulţi oficiali guvernamentali, printre care şi ministrul Apărării, Mihnea Motoc, şi şeful SGG, Sorin Chelmu, precum şi parlamentari, dar şi simpli cetăţeni, au început să vină, vineri, la ambasada Franţei, unde a fost deschisă o carte de condoleanţe. Ei depun flori şi aprind lumânări în memoria victimelor atacului de la Nisa.

UPDATE Preşedintele Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria victimelor atacului de joi noapte de la Nisa. Liderul de la Palatul Cotroceni nu a mai dat declaraţii. 

"Întregul popor român este alături de cel francez în aceste momente dificile, în care oameni nevinovaţi, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa atât de tragic şi nedrept, chiar de Ziua Naţională. Gândurile noastre merg către familiile victimelor, care trec prin momente de grea încercare, pe care sperăm să aibă puterea de a le depăşi. În egală măsură suntem aproape de cei răniţi, cărora le urăm însănătoşire grabnică", se arată în mesajul lui Klaus Iohannis din cartea de condoleanţe.

Iohannis deplânge actul terorist care a lovit „Franţa prietenă” şi transmite poporului francez un mesaj de solidaritate "Această tragedie ne angajează şi mai mult în combaterea flagelului terorismului, prin unirea fermă a efortului tuturor celor care cred în valorile umanităţii. Asigur Franţa – aşa cum am făcut-o şi ieri, aici, la Ambasadă, cu prilejul sărbătorii de 14 Iulie – că poate conta pe România în acest efort", se mai arată în mesajul lui Iohannis.


Klaus Iohannis va ajunge la ambasada Franţei la ora 13.00, urmând să semneze în cartea de condoleanţe. Liderul de la Palatul Cotroceni a afirmat, vineri dimineaţă, pe Facebook, condoleanţe victimelor atacului "înfiorător" de la Nisa, condamnând aceste acţiuni şi afirmând că teroarea care a lovit din nou Franţa şi Europa şi alte astfel de acte de cruzime nu pot fi stopate decât prin unitate.

„Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Naţională a Franţei. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat vieţile a zeci de oameni şi a lăsat în urmă peste o sută de răniţi. Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate şi putem face asta doar uniţi împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor", a scris Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Ultimul bilanţ arată că 84 de persoane, printre care şi copii, şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 100 de oameni au fost răniţi în urma atacului terorist comis joi noapte, la Nisa, unde un camion a intrat cu viteză în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais. La bordul camionului de 25 de tone au fost găsite grenade şi armament greu. Surse apropiate anchetei, citate de Le Parisien, spun că şoferul camionului a tras de mai multe ori cu arma, înainte de a fi ucis de forţele de ordine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite