Klaus Iohannis se va întâlni cu Joe Biden, vicepreşedintele SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, în cadrul unei vizite care va avea loc în America, săptămâna viitoare, potrivit unor surse oficiale din Administraţia Prezidenţială. Pe lângă întrevederea cu Biden, şeful statului va participa săptămâna viitoare la sesiunea Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York.

Preşedintele Klaus Iohannis va pleca miercuri într-o deplasare de aproximativ o săptămână în Statele Unite ale Americii, undeva va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU, care se va desfăşura la New York. 

Pe lângă participarea la summitul mondial, preşedintele Iohannis are stabilită o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Detaliile legate de data întâlnirii, locul vizitei şi agenda discuţiilor urmează să fie comunicate ulterior. „La summitul ONU de la New York va participa un număr foarte mare de şefi de stat şi de guverne. Sunt bucuroasă să aud că preşedintele României va merge. Cred că este foarte potrivit ca România să fie reprezentată la cel mai înalt nivel. Înţeleg că este programat să vorbească pe 27 septembrie", spunea Sandie Blanchet, reprezentantului UNICEF în România, Sandie Blanchet, la o sesiune de informare pe tema Summitului ONU pentru adoptarea agendei de dezvoltare post-2015, organizată la Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Înainate de a pleca în SUA, preşedintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliul European de la Bruxelles, programată pentru ziua de miercuri, în care se va tranşa problema imigranţilor. De la Bruxelles, şeful statului va zbura direct în SUA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite