Klaus Iohannis a aprobat numirea noului director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Cine este şeful STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO EPA

Ionel Sorinel Vasilca, adjunct din 2005 al directorului STS, a fost numit şef al Serviciului, prin decizia CSAT, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Ionel Sorinel Vasilca, adjunct din 2005 al directorului STS, a fost numit şef al Serviciului, prin decizia CSAT, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.

”În ceea ce priveşte Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Preşedintele României a propus Consiliului şi acesta a aprobat eliberarea din funcţie a domnului general Marcel Opriş, directorul Serviciului, şi a domnului general-maior Ioan Balaure, adjunctul directorului. De asemenea, la propunerea Preşedintelui Klaus Iohannis, CSAT a aprobat numirea domnului general-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca în funcţia de director”, se arată în comunicatul de presă de la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Conform sursei citate, Vasilca a absolvit cursurile liceului militar, apoi ale Academiei Tehnice Militare şi şi-a desfăşurat întreaga activitate de ofiţer inginer în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluţiei profesionale şi militare. Până în prezent, a ocupat funcţia de adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, din decembrie 2005.

El are vârsta de 51 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 26 iulie, decretul de trecere în rezervă a şefului STS, generalul Marcel Opriş. Preşedintele Iohannis a semnat şi decretul de trecere în rezervă a unuia dintre cei doi directori adjuncţi ai STS, generalul maior Ioan Balaure. Marcel Opriş era directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 12 ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite