Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Viktor Orban: „UDMR trebuie să fie o punte între România şi Ungaria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pre;edintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Mediafax
Pre;edintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Mediafax

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor şi premierul Ungariei, Viktor Orban s-au întâlnit vineri seară, la Băile Tuşnad, unde au discutat despre problemele comunităţii maghiare din România.

La finalul întâlnirii care s-a desfăşurat cu uşile închise, Hunor a dezvăluit că s-a discutat despre relaţiile româno-ungare, adăugând că, din punctul de vedere al UDMR, este necesar ca aceste relaţii să fie normale, în interesul comunităţii maghiare din România.

„Noi considerăm că, din punctul nostru de vedere şi în ceea ce priveşte interesul comunităţii maghiare, este important ca între România şi Ungaria relaţiile bilaterale să fie normale, să fie constructive. UDMR, ca o forţă legitimă a maghiarilor din România, trebuie să fie şi poate să fie o punte între România şi Ungaria, între cele două guverne, fiecare cu majoritate substanţială în ţara respectivă“, a afirmat Hunor, citat de Agerpres.

De asemenea, Kelemen Hunor a precizat că discuţia a fost una constructivă, abordându-se problemele comunităţii maghiare din România.

„Am avut o întâlnire bilaterală, unde am discutat toate problemele care ne privesc pe noi şi problemele la care noi aşteptăm un sprijin politic, un sprijin moral din partea Guvernului ungar, din partea partidelor, din coaliţia guvernamentală din Ungaria. Consider că a fost o discuţie constructivă“, a mai spus liderul UDMR.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, nu a dat declaraţii de presă şi nici nu a acceptat prezenţa jurnaliştilor în apropierea hotelului unde a avut loc întâlnirea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite