Ivan: Declaraţia lui Dragnea că nu sunt membru PSD are consecinţe foarte grave, care riscă să arunce PSD într-un scandal european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EDUARD ENEA
FOTO EDUARD ENEA

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că afirmaţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia el nu ar fi membru PSD de doi ani are consecinţe foarte serioase şi grave şi ”riscă să arunce PSD într-un scandal european”, întrucât banii alocaţi de Parlamentul European pentru grupul eurodeputaţilor PSD se face în funcţie de numărul de membri.

Cătălin Ivan a susţinut, vineri, o conferinţă de presă în comuna ieşeană Dobrovăţ, unde este membru în organizaţia locală a PSD, el cerându-i lui Liviu Dragnea să clarifice afirmaţiile privind situaţia sa din partid, întrucât consecinţele sunt foarte grave.

”Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al partidului, face o declaraţie foarte gravă care riscă să arunce PSD, dar şi partidul socialiştilor din Europa într-un scandal european. Îi transmit domnului Liviu Dragnea că această simplă declaraţie că nu sunt membru PSD de doi ani are consecinţe foarte serioase şi foarte grave. Domnul Dragnea nu ştie, pentru că nu-l interesează ce se întâmplă la nivel european, dar grupul Social Democraţilor europeni, grupul PSD din Parlamentul European primesc finanţare din bugetul Uniunii Europene pe câteva criterii, dar criteriul fundamental este cel al numărului de membri", a declarat Cătalin Ivan.

Europarlamentarul a precizat că regulamentele din PE stabilesc că un grup politic primeşte o sumă de bani din bugetul instituţiei, care ulterior se împarte la fiecare delegaţie naţională, în funcţie de numărul de membri.

”Un om în plus sau în minus înseamnă sume foarte mari de bani care au venit la delegaţia PSD sau grupul socialiştilor europeni în aceşti doi ani în care presupune că nu aş fi fost membru. N-are sens să vă spun ce scandal iese pe deturnare de fonduri, în condiţiile în care OLAF, Curtea Europeană de Conturi sunt cu ochii pe fiecare euro, mai ales în această perioadă de criză", a spus eurodeputatul Cătălin Ivan.

El a afirmat că toate cheltuielile sunt verificate la sânge şi că nimeni nu îşi permite să se joace cu aşa ceva.

”Nu poţi să spui că acum am realizat că Ivan nu era membru de doi ani. E o copilărie. E o chestiune foarte serioasă pe care domnul Dragnea trebuie să o înţeleagă şi să o clarifice. Ar trebui întrebat domnul Dragnea dacă în aceşti doi ani a informat grupul socialiştilor din PE că eu nu mai sunt membru de doi ani. Domnul Dragnea se poate juca la nivel judeţean, la nivel local, la Teleorman, dar nu ne putem juca cu astfel de declaraţii la nivel european", a mai spus Cătălin Ivan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite