Iulian Bulai: USR trebuia să propună la Cotroceni o persoană pentru a fi desemnată prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Iulian Bulai consideră că formaţiunea din care face parte ar fi trebuit să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, acesta nominalizând mai mulţi colegi potriviţi pentru o asemenea funcţie.

„Pentru prima dată de când sunt ales în Parlament ies public cu o opinie contrară partidului meu. Am deplina convingere că USR trebuia să facă public numele unei persoane pentru a fi desemnată prim- ministru. Nu am luat parte la discuţiile din Biroul Naţional, deci nu voi dezvălui informaţii confidenţiale, dar cred că aveam destule nume cu care să ne prezentăm. Românii ne-au ales să ne asumăm lupta politică cu tot ce înseamnă asta: dorinţa de a ajunge la guvernare şi capacitatea de a propune un prim ministru împreună cu un întreg guvern în spate”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR mai spune că preşedintele Klaus Iohannis este criticat pentru nominalizarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier, dar că nu i s-au oferit şi alte alternative. „Motivaţia USR de a nu propune nume a fost aceea că nu avem majoritate parlamentară la momentul actual, deci nu este realist faptul că putem să ajungem la guvernare. Corect. Dar dacă tot îl criticăm pe preşedintele Iohannis că a acceptat orbeşte propunerea PSD, nu ar fi fost frumos să îi oferim şi câteva alternative? Fără speranţa reală că vom putea crea un guvern, dar cu convingerea că avem cu cine în partidul nostru. Sunt foarte mândru de colegii mei. Iată câteva nume: Claudiu Nasui, Dan Barna, Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Cosette Chichirău, Cristian Seidler, Florina Presadă sau Stelian Ion. Toţi puteau fi propuneri foarte bune”, completează Bulai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite