Iordache a anunţat când va fi votată modificarea Constituţiei referitoare la familie: „Dacă vrem o societate sănătoasă, familia trebuie întărită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache Parlament / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Iordache Parlament / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Iordache, deputat PSD şi fost ministru al Justiţiei responsabil de OUG 13, a anunţat, marţi, la o dezbatere organizată de Coaliţia pentru Familie, că plenul Camerei Deputaţilor va vota cel mai probabil în prima săptămână a lunii mai proiectul de modificare a Constituţiei referitor la definirea familiei şi că PSD îi îndeamnă pe cetăţeni să voteze în favoarea acestor modificări.

„Deja la Camera Deputaţilor avem un raport care a fost înaintat plenului. Probabil că în prima săptămână, la începutul lunii mai, vom avea şi votul final pe aceste modificări ale Constituţiei, urmând apoi să plece la Senat.  Nu discutăm de o anumită dictatură a majorităţii asupra minorităţii, discutăm despre normalitate, discutăm despre faptul că trebuie familia întărită, valorile tradiţionale ale familiei trebuie întărite”, a spus Iordache la dezbatere.

Mai mult, fostul ministru a declarat că  PSD va milita în favoarea modificărilor propuse de Coaliţia pentru Faminilie şi-i îndeamnă pe cetăţenii să voteze în favoarea acestor modificări.

„Grupul PSD a susţinut, susţine şi va vota  pentru modificarea Constituţiei. Este un prim pas. Va urma apoi referendumul.  La data declanşării referendumului vom mobiliza cetăţenii să vină şi să susţină această modificare normală a Constituţiei. Dacă vrem o societate sănătoasă, normală, familia este pilonul de bază şi familia trebuie întărită”, a conchis Iordache.

Propunerea de modificare a Constituţiei a mai ajuns, la sfârşitul lui martie, în dezbatere la Camera Deputaţilor, pentru a fi votat, însă a fost retrasă în ultimul moment de pe ordinea de zi. Cu toate că majoritatea aleşilor din PSD susţinea modificarea, opoziţia afirma că, de fapt, PSD n-ar fi reuşit să-şi mobilizeze parlamentari şi din cauza asta a retras proiectul de pe ordinea de zi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite