Ion Iliescu sare în apărarea lui Dragnea: Ce autoritate are Zgonea în partid? A fost necolegial să-i ceară demisia. Care fraude? Dragnea a chemat lumea la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD îi ia apărarea lui Liviu Dragnea în scandalul declanşat de Valeriu Zgonea, arătând că şeful PSD a fost condamnat pe nedrept în dosarul „Referendumul“. Fostul preşedinte spune că Dragnea ar trebui să rămână în fruntea PSD în ciuda condamnării primite.

Ion Iliescu a fost întrebat de reporterul Digi 24 ce părere are despre cererea lui Valeriu Zgonea de a-şi da demisia Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat la doi ani cu suspendare. „Ei, şi? Ce autoritate are Zgonea în partid? Să fim oameni serioşi“, a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a spus că nu vede cu ochi buni mişcarea lui Valeriu Zgonea. „Nu, a fost chiar necolegial din partea lui. Care fraude, de unde fraude? Pentru că a chemat lumea să iasă la vot, la referendum. Nu asta e misiunea politică a unui partid? Adică până şi judecătorii s-au jenat să meargă până la capăt cu această chestiune“, a mai spus Iliescu.

Mai mulţi lideri PSD i-au cerut, luni, demisia lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în semn de solidaritate faţă de Liviu Dragnea, căruia Zgonea îi ceruse să se retragă din funcţia de preşedinte al PSD ca urmare a condamnării penale. Şedinţa a fost convocată, cu o seară înainte, de Liviu Dragnea, după ce a văzut că ia amploare un scandal iscat pe Facebook între preşedintele executiv Valeriu Zgonea şi Codrin Ştefănescu, secretarul general-adjunct.

Deşi s-a arătat, iniţial, deranjat de atacurile lui Zgonea, arătând că „s-a descalificat în faţa partidului“, Dragnea şi-a revizuit, ulterior, părerea, după o analiză la rece. Potrivit unor surse din PSD, pentru moment, Dragnea a renunţat la ideea retragerii sprijinului lui Zgonea, de teamă să nu fie comparat cu fostul lider PSD, Victor Ponta, care îi excludea din partid pe toţi cei care îl deranjau.  Ultimele exemple: Mircea Geoană şi Marian Vanghlie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite