Iohannis, reacţie după MCV: Singurul obiectiv al guvernării e să-l scape pe Dragnea de închisoare. Ţara arde şi doamna Dăncilă se plimbă prin Arabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a lansat un atac la adresa premierului Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea, după apariţia ultimului raport MCV, dar şi după adoptarea rezoluţiei privind statul de drept în România adoptată de Parlamentul European.

„Din nefericire, acest accident al democraţiei, care e guvernarea Dragnea-Dăncilă, are cu totul alte idei şi încearcă să tragă ţara înapoi. Aceste lucruri ne aduc deservicii majore şi trebuie să observăm că de exemplu Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale - şi dăi, şi luptă, şi cară valize şi vorbeşte între uşi, din spatele uşii, se luptă. Partea proastă e că se luptă cu România, nu pentru România. Singurul obiectiv al actualei guvernări Dragnea-Dăncilă e să-l scape pe Dragnea de închisoare şi de dosare, altceva pentru ei nu contează, nu-i mai interesează nici Europa, nici românii, nici mersul României şi e foarte trist acest lucru. Aceste două documente trebuie citite cumva ca să înţeleagă toata lumea. Ele practic ne spun că România s-a întors acolo unde a fost acum 11 ani înainte de aderare. Nu ne-am dorit aşa ceva. Iată un prim rezultat palpabil, măsurabil al guvernării Dragnea-Dăncilă”, a subliniat preşedintele.

Cât despre premierul Viorica Dăncilă, şeful staului a spus: „Despre doamna prim-ministru nu aş spune că se luptă, ca să parafrazez o vorbă românească, ţara arde şi doamna se plimbă prin Arabia“.

A fost publicat raportul MCV (Mecanismul de Verificare şi Cooperare în Justiţie) pentru România care este extrem de critic la adresa Guvernului şi Parlamentului. Principalul capăt de acuzare: atacurile la justiţie. Ca urmare, Comisia Europeană ne cere să suspendăm „imediat” punerea în aplicare a legilor justiţiei. „Suspendaţi imediat toate numirile şi demiterile în derulare ale procurorilor de vârf”, ne mai cere Bruxelles-ul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite