Iohannis, pe Facebook: Am ajuns la Varşovia. Obiectivele propuse de România prind contur şi se vor regăsi în documentele finale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la Varşovia, acolo unde participă la summitul NATO, preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care vorbeşte despre brigada multinaţională pe care NATO o va înfiinţa pe teritoriul României.

„Am ajuns la Varşovia unde, în câteva ore, va începe Summitul NATO, în cadrul căruia voi promova proiecte importante pentru securitatea României. Astăzi, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat ca Alianţa va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a întări prezenţa NATO în Sud-Estul Europei şi pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianţei. Declaraţia confirmă astfel că iniţiativele şi obiectivele propuse de România la acest Summit prind contur şi se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii“, a scris preşedintele pe Facebook. 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat vineri priorităţile Alianţei Nord-Atlantice şi a confirmat înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale în România, pentru a consolida flancul sud-estic al blocului militar. „Vom transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a consolida prezenţa NATO pe flancul sud-estic“, a declarat el, la Varşovia.

Aflaţi detalii despre summitul NATO de la corespondentul „Adevărul“ la Varşovia, Cristian Unteanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite