Iohannis continuă războiul cu Tudorel Toader: „Nu-l voi revoca pe procurorul general. Lazăr face o treabă foarte bună acolo“. Ce spune despre şefia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, aşa cum a propus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Cât despre numirea Adinei Florea la şefia DNA, propunere refuzată deja de şeful statului, dar pe care Tudorel Toader a trimis-o din nou la Cotroceni, Iohannis a spus că analizează.

Jurnalist: Tudorel Toader insistă cu revocarea lui Augustin Lazăr.

Klaus Iohannis: Domnul ministru, probabil pentru că nu are altceva mai bun de făcut, mi-a mai trimis încă o data documentele pentru revocare. Nu-l voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul Lazăr face o treabă foarte bună acolo, sunt mulţumit de activitatea sa. Evaluarea ministrului Justiţiei nu satisface rigorile legii. 

Adina Florea a fost propusă din nou la şefia DNA. Ce veţi face?

Aceste propuneri sunt în analiză. E important de reţinut că domnul ministru a considerat să trimită aceleaşi propuneri, fără modificări, lucru cel puţin ciudat. 

***

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus  că decizia dată de CCR în cazul Kovesi, prin care preşedintele Klaus Iohannis a fost obligat să semneze revocarea din funcţie, este valabilă şi pentru revocarea procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a precizat că, dacă va fi cazul, CCR va fi solicitată să se pronunţe şi în cazul Lazăr, „chiar dacă va fi inutil”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite