Haos în Guvern pe tema Centenarului. Viorica Dăncilă: Îmi pare rău pentru întârziere. Nu trebuie să privim la trecut şi trebuie să privim spre viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta o Ordonanţă care vizează coordonarea programului Centenarului şi finanţarea acestuia, explimându-şi regretul că s-a întârziat. ”Trebuie să facem tot pentru ca românii să se bucure de un moment atât de important”, a declarat premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvent că se va adopta o Ordonanţă care vizează coordonarea programului Centenarului şi finanţarea acestuia.

”Îmi pare rău că s-a produs această întârziere, dar eu cred că nu trebuie să privim la trecut şi trebuie să privim spre viitor şi să facem tot ceea ce depinde pentru ca românii să se bucure de un moment atât de important cum este Centenarul”, a spus Dăncilă.

Potrivit acesteia, Ordonanţa va asigura ”cadrul legal pentru finanţarea acestui program”.

Premierul le-a cerut miniştrilor ca ”în cel mai scurt timp” să prezinte manifestările din cadrul Centenarului.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţioanale a anunţat, în 14 martie, că aşteaptă ca instituţiile să retrimită, în variantă completă, proiectele pentru manifestările dedicate Centenarului şi că vrea să clarifice mecanismul de bugetare a lor printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică OUG 5/2017.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite