Guvernatorul Deltei Dunării a fost demis de premier, după ce i-a criticat pe Grindeanu şi Dragnea pentru partida de pescuit. „E un temei politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO gov.ro
Sorin Grindeanu FOTO gov.ro

Grigore Baboianu, care i-a criticat în urmă cu două săptămâni pe premierul Sorin Grindeanu şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de ştiuci capturate în Deltă, a fost revocat, prin decizie a şefului Executivului, din postul de guvernator al Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Decizia de revocare a lui Grigore Baboianu a fost semnată luni de premierul Sorin Grindeanu şi publicată în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

În acelaşi timp, premierul a semnat şi o decizie prin care l-a numit pe Mălin-Matei Muşetescu în postul de guvernator al Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Contactat de reporterii Digi24, fostul guvernator spune că a aflat de revocare în această dimineaţă, de la un coleg. „Eu am ajuns la birou, un coleg mi-a comunicat că domnul Mălin Muşetescu este noul guvernator. Dar cum se întâmplă, împricinatul este ultimul care află oficial”, a spus Grigore Baboianu.

„Ştiţi că nu iese fum fără foc, sau invers, şi dacă a existat un temei, primul temei nu poate fi decât cel politic. Nu sunt angajat politic şi ca atare guvernarea îşi face datoria să numească oameni din coaliţia de guvernare. M-am legat de domnul premier şi de asta, astea sunt hotărâri politice”, a mai spus el.

În urmă cu două săptămâni, Baboianu i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de ştiuci capturate în Deltă. „Domnul premier şi domnul preşedinte al partidului au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aş fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o ştiucă de dimensiunile… este un trofeu! Nu poţi să-l laşi să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: «Domnule, aşa faceţi în Delta Dunării!». Dar, cu siguranţă, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea…", a spus guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, la Europa FM.

Întrebat de ce vorbeşte despre un alt guvernator, Baboianu a răspuns: „Pai dacă dau astfel de exemple...". Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a refuzat să spună unde anume au făcut premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD capturile de ştiuci.

În replică, Liviu Dragnea a declarat atunci că guvernatorul Deltei Dunării, Grigore Baboianu „vorbeşte ca să se afle în treabă”, preşedintele PSD întrebându-se dacă motivele nervozităţii lui Barboianu nu ar fi legate de faptul că „l-a păcălit cineva că va fi schimbat”.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că l-a învăţat pe premierul Sorin Grindeanu să pescuiască, prim-ministrul prinzând nouă ştiuci, ceea ce este "foarte bine pentru un începător” care nu a pus niciodată mâna pe lansetă. Dragnea a postat şi fotografii de la pescuit.

În locul lui Baboianu, premierul Sorin Grindeanu l-a numit în funcţia de guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pe Mălin-Matei Muşatescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Delta.Mălin Matei Muşatescu este un ecologist convins, fiind vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Delta. Totodată, lucrează la Caţavencu, vestita revistă de satiră şi umor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite