Grindeanu: Urmează ca miercuri sau joi să iau decizia în ceea ce îl priveşte pe Iordache sau să o ia el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că decizia privind mandatul lui Florin Iordache la conducerea Ministerului Justiţiei va fi luată miercuri sau joi, după adoptarea bugetului şi după votarea moţiunii de cenzură, precizând că este posibil ca hotărârea să fie luată chiar de către Iordache.

"Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută bugetul şi moţiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara, joia, să ia decizia sau să iau decizia (...) (varianta înlocuirii - n.r.), acum, în următoarele două zile, nu, dar după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur", a spus premierul.

El nu a dorit să precizeze dacă demiterea sau demisia lui Iordache este un fapt cert sau care sunt şansele ca ministrul să plece. Sorin Grindeanu a adăugat că ar putea fi înlocuit chiar tot Guvernul, dacă moţiunea de cenzură de miercuri trece.

Premierul a mai spus că la Ministerul Justiţiei este o situaţie "aparte", pentru că sunt posturi de secretari de stat libere şi, dacă ar pleca acum ministrul, nu ar mai rămâne persoane în funcţii de conducere.

Grindeanu a mai spus că vrea şi ca Iordache să participe la moţiunea de cenzură, "fiind unul dintre actorii evenimentelor" din ultimele săptămâni.

Întrebat, dimineaţă, de reporterul Digi24 dacă ia în calcul demiterea lui Florin Iordache, prim-ministrul Sorin Grindeanu a precizat: „Sigur!“

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei nu a vrut să comenteze subiectul posibilii sale retrageri din Guvernul Grindeanu. „Nu fac declaraţii“, a afirmat Iordache în momentul în care a fost întrebat de demisie. 

Nu în ultimul rând, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat echipa guvernamentală nu are de ce să demisioneze. „Guvernul nu are de ce să demisioneze. Premierul şi cu domnul Iordache au stabilit că vor lua o decizie (n.r.-privind demisia lui Iordache) după moţiune“, a spus liderul PSD.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite