Grindeanu felicită Poliţia pentru prinderea lui Ghiţă şi spune că poate fi o teamă „în anumite zone“ privind dezvăluirile acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu felicită Poliţia Română pentru prinderea lui Sebastian Ghiţă şi spune că poate fi o teamă ”în anumite zone” privind posibilele dezvăluiri ale acestuia.

”Am vorbit în urmă cu câteva minute cu doamna ministru de Interne, mi-a spus despre această acţiune. Eu doresc să felicit Poliţia Română pentru că şi-a făcut datoria, este un lucru extrem de bun. În continuare vor urma proceduri specifice unei astfel de acţiuni care vor duce în final la extrădare şi la venirea în ţară a lui Sebastian Ghiţă. Încă o dată vreau să felicit MAI şi toate structurile care au contribuit la finalizarea acestei acţiuni”, a declarat premierul pentru TVR.

Grindeanu a mai spus că această acţiune nu trebuie privită din punct de vedere politic.

”Lucrurile care ţin de Justiţie şi pentru ceea ce a fost dat în urmărire generală Sebastian Ghiţă, pentru aceste lucruri, nu pentru declaraţii politice este această acţiune, ci pentru fapte de cu totul altă factură. De aceea, cred că acţiunea aceasta este un succes pentru Poliţia Română şi pentru statul român. Justiţia e una, politica e cu totul altceva”, a subliniat şeful Guvernului.

La remarca reporterului că sunt multe voci care se tem că Sebastian Ghiţă ar putea face dezvăluiri, Sorin Grindeanu a replicat: ”Poate fi o teamă în anumite zone, este treaba dânşilor. Pe noi ne interesează să aplicăm legea şi mă bucur că cei de la MAI au contribuit la asta. Celelalte speculaţii, cele pe care le spun unii şi alţii nu este treaba noastră ca şi Guvern. Treaba noastră a fost ca această acţiune să se încheie şi să ajungem la finalizare şi anume aducerea în ţară a domnului Sebastian Ghiţă”.

Chestionat dacă, în opinia sa, a durat mult această acţiune, premierul a spus: ”Probabil că nu a fost nici simplu, eu sunt convins că au depus toate eforturile cei din MAI şi nu numai pentru aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiţă. Important pentru noi este că această acţiune a fost un succes şi că s-a reuşit acest lucru”.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de joi spre vineri. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite