Goţiu: „Dacian Cioloş şi-a asumat, în faţa membrilor USR, intrarea Roşiei Montane în UNESCO în 2021“. Cum a procedat liderul PLUS când era premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul Mihai Goţiu a anunţat că liderul partidului PLUS, Dacian Cioloş, şi-a asumat în faţa membrilor USR intrarea Roşiei Montane în UNESCO în anul 2021, în timpul discuţiilor şi negocierilor pentru constituirea Alianţei 2020. În perioada în care era premier, Dacian Cioloş nu a luat nicio decizie privind Dosarul Roşia Montană, acest dosar fiind trimis la UNESCO de Corina Şuteu, ministrul Culturii, în ultima zi a mandatului.

„Îmi asum că în 2021 Roşia Montană va intra în UNESCO!", a afirmat Dacian Cioloş în faţa membrilor Comitetului Politic al USR, în urma unei întrebări adresate de senatorul USR de Cluj, Mihai Goţiu“ potrivit unui comunicat al USR Cluj.

Parlamentarul USR vorbeşte într-o postare pe pagina sa de Facebook despre decizia luată de conducerile celor două formaţiuni politice de a candida cu o listă comună la alegerile europarlamentare din acest an.

„În timpul discuţiilor şi negocierilor finale, l-am întrebat direct pe Dacian Cioloş dacă în programul de guvernare cu care se vor prezenta (sau ne vom prezenta) în faţa cetăţenilor la alegerile din 2020, PLUS va susţine includerea Roşiei Montane în UNESCO şi dacă acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care vom câştiga alegerile. Răspunsul a fost ferm şi fără echivoc, în faţa a peste o sută de membri ai Comitetului Politic USR şi invitaţi din partid: «Îmi asum de acum!»", arată Mihai Goţiu.

Guvernul Cioloş nu a luat nicio decizie oficială în ceea ce priveşte trimiterea Dosarului Roşia Montană la UNESCO, în condiţiile în care era şi un proces în desfăşurare. În schimb, Corina Şuteu, ministru al Culturii din Guvernul Cioloş, a luat decizia trimiterii dosarului la UNESCO în ultima zi de mandat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite