Gorghiu, la dezbaterea despre Agenda femeii în România: Fac apel la femeile din toate partidele să susţină legea cotelor de gen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a solicitat, marţi, în cadrul dezbaterii „Agenda femeii în România“, sprijinul politic al femeilor din toate partidele pentru a a aproba proiectul de lege referitor la cotele de gen prin care pe listele pentru alegeri să fie minim 30% femei.

„Astăzi nu o să o fac un apel pentru domnul Dragnea. Mai e până la Ziua bărbatului. Azi fac un apel la toate femeile din partide pentru legea cotelor de gen. Mă adreseaz astăzi şi doamnei Andronescu, şi doamnei Firea, şi doamnei Rovana Plumb. Aş vrea să fie alături de noi în finalizarea acestui demers“, a declarat Gorghiu în cadrul unui eveniment în care publicul a fost preponderent feminin. 

În plus, copreşedintele liberal a mai spus PNL va încerca să aducă într-un timp cât mai scurt în discuţie în Parlament proiectul de lege al cotelor de gen. 

Un discurs similiar a avur şi celălalt copreşedinte, Vasile Blaga, le-a cerut tuturor să fie gata de campanie pentru că deja a început numărătoarea inversă. „Nici nu încape discuţia să nu susţinem legea cotelor de gen. Până la alegerile locale nu cred că o să avem adoptată această lege.Mai sunt 49 de zile până la depunerea listelor pentru locale. Rugămintea mea este să fiţi bătăioase. Să intraţi pe liste“, a spus Blaga.  

Copreşedinţii liberali nu au scos niciun cuvânt despre reprezentarea femeilor în cazul primăriilor de sectoare din Bucureşti, unde din şapte candidaţi nu există nicio femeie care să fie angrenată în lupta politică. 

Proaspătul candidat al PNL pentru Primăria Generală a avut cel original discurs de la eveniment. Acesta a marşat pe ideea omnicompetenţei femeii.  „Cine să se priceapă mai bine la buget dacă nu soţiile noastre. Eu am un rol consultiv la treaba asta. Cine să se priceapă mai bine la achiziţii? Negocierile sunt duse mai bine de doamne, de domnişoare?  Ştiu să obţină preţul cel mai bun. Cine se pricepe cel mai bine la curăţenie? Mai facem şi noi curăţenie, dar mai aruncăm gunoiul sub preş (...) În viaţa publică nu opreze nicio discrimare între femei şi bărbaţi. Egalitatea de şanse şi drepturi e promovată de liberali.  Vă spun că eu nu am nevoie de o rezoluţie care să stabilească cote de gen. Orice doamnă sau domnişoară care vrea să se implice în viaţa politică, eu nu o voi respinge. Tot mai multe colege ale noastre trebuie să-şi asume candidaturile. Cu toate că a candida nu e întotdeauna nu e cel mai frumos lucru. te poţi trezi cu tot felul de năzdrăvănii“, a precizat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite