Geoană nu a renunţat  încă la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu
Senatorul PSD Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu

Senatorul PSD Mircea Geoană pare că nu a renunţat la visul prezidenţial. Potrivit unor surse politice, Mircea Geoană se gândeşte să candideze independent la alegerile din noiembrie.

Un sondaj realizat de CURS, la comanda Fundaţiei România Noastră, înfiinţată chiar de Mircea Geoană, îl plasează pe acesta pe primul loc, cu 40% din sufragii, în turul I şi câştigător al finalei prezidenţiale în faţa lui Klaus Iohannis, candidatul cu cele mai mari şanse pe partea dreaptă. Însă, conform sondajului, Geoană ar obţine acest rezultat în calitate de prezidenţiabil PSD, şi nu independent, mişcare prin care fostul lider al PSD îşi consolidează statutul de rezervă perfectă pentru Victor Ponta. În cazul în care premierul nu va candida, în cele din urmă, la preşedinţie, Mircea Geoană are cele mai mari şanse să intre în cursă.

„Contraproductiv pentru partid“

Contactaţi de „Adevărul“, colegii săi de partid au tratat cu ironie posibilitatea ca Mircea Geoană să redobândească statutul de prezidenţiabi. „Este contraproductiv pentru partid dacă va candida independent. În turul II, bătălia va fi mare. Ce va face?  Va veni şi va spune: Victore, vin la tine cu un procent în turul II? Când toată lumea a fost lângă el în 2009, nu a ieşit, şi va ieşi acum preşedinte? Se apropie de 1%. Se va bate cu Ioan Ghişe“, spune deputatul PSD Florin Iordache, care a povestit că, în şedinţa din urmă cu o lună, ţinută în baza militară de la Orăştie, Mircea Geoană a ridicat problema candidaturii. „La Orăştie ne-a spus că dacă Ponta va decide să candideze, îl va susţine“, a adăugat Florin Iordache.

Un alt lider al PSD prezent la la discuţia de la Orăştie ne-a spus, fără a-şi da numele, că s-a stabilit în partid că Mircea Geoană este rezerva lui Victor Ponta pentru Cotroceni. „Înţelegerea a fost că, dacă dintr-un motiv sau altul Victor Ponta nu va putea candida, atunci, cu siguranţă, va fi Mircea Geoană candidatul“, au spus sursele citate. Deputatul PSD Ioan Adam a fost atât de frapat la aflarea intenţiei lui Geaonă, încât nu aputut să comenteze prea multe, ci s-a ezuat să-şi arate surprinderea. „Doamne Sfinte! Este o chestie bombă şi ciudată. Nu cred în candidatura independentă a lui Geoană. Trebuie să aflu mai multe detalii înainte să comentez pentru că acum sunt în vacanţă“, a spus şi deputatul PSD Ioan Adam.

„Vrea şi el o funcţie“

Sociologul Alfred Bulai crede că Mircea Geoană speculează acest moment al alegerilor pentru a rămâne în atenţia partidului şi a opiniei publice, şi nu pentru că senatorul PSD crede că are şanse cu adevărat să ajungă la Cotroceni.  „O candidatură a sa ca indepndent are scop să-l încurce pe Ponta. Ca imagine contează în turul II dacă Ponta obţine 31% în turul I, în loc de 34%, iar procentele finaliştilor sunt apropiate. Geoană vrea şi el o funcţie şi candidează ca să poată negocia apoi în turul II, sau pentru a rămâne la vârful partidului. Se află printre cei care vor să scape de Ponta de la şefia PSD “, a comentat Alfred Bulai.

Citeşte şi:

Ghişe şi-a anunţat candidatura independentă la prezidenţiale: Sper să am şanse să intru în turul doi

Senatorul Ioan Ghişe a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să candideze ca independent la Preşedinţia României şi că doreşte să strângă, cât se poate de repede, peste 200.000 de semnături, el precizând că speră să inte în turul doi.

Mircea Geoană, al doilea independent pentru prezidenţiale?

Senatorul PSD Mircea Geoană se pregăteşte să candideze pentru Cotroceni din postura de independent, potrivit site-ului stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, Mircea Geoană va fi consiliat de Adrian Thies, cel care a mai lucrat în campania electorală a lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei. Geoană ar fi al doilea politician care îşi anunţă candidatura ca independent, după Viorel Cataramă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite