Geoană: De când e Chiţoiu la Finanţe colectarea taxelor este dezastruoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Mircea Geoană a participat, sâmbătă, la Buzău, la Forumul Naţional România Europeană 2014-2012     FOTO: Adevărul/David Muntean
Senatorul PSD Mircea Geoană a participat, sâmbătă, la Buzău, la Forumul Naţional România Europeană 2014-2012     FOTO: Adevărul/David Muntean

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Buzău, că, din momentul în care la Ministerul de Finanţe a fost instalat liberalul Daniel Chiţoiu, colectarea taxelor a ajuns "dezastruoasă", iar dacă taxele vor fi colectate mai bine, din 2014 s-ar putea introduce cote regresivă de impozitare.

Mircea Geoană a spus că dacă taxele vor fi colectate mai bine, din 2014 există posibilitatea introducerii cotei regresive de impozitare de 16%, 12% şi 8%.

"Există o prevedere pe care partidul nostru va trebui să o pună în aplicare de la anul, când sper că va fi mai bine, nu ca în ultimele luni, când colectarea taxelor a fost deazastruoasă din momentul în care un coleg de-al nostru a fost înlocuit de un liberal la Ministerul de Finanţe. Dacă ne apucăm să colectăm taxele mai bine, există posibilitatea ca în 2014 să introducem o cotă regresivă, cum scrie în programul de guvernare al nostru, al USL, de 16%, 12% şi 8%. Acum, cea de 8% să vă spun sincer nu cred că o putem face acum, dar cea de 12% pentru românii care au venituri sub 20 de milioane de lei vechi, asta trebuie să o facem. Diferenţierea înseamnă reducerea fiscalităţii pentru cei cu venituri mici şi modeste. Asta trebuie să facă PSD într-o ţară europeană", a afirmat Geoană.

Senatorul PSD Mircea Geoană a participat, sâmbătă, la Buzău, la Forumul Naţional România Europeană 2014-2012, care a marcat startul precampaniei pentru alegerile europarlamentare, la eveniment luând parte aproximativ 800 de social-democrat din Bucureşti, Buzău, Prahova, Brăila, Galaţi, Caraş Severin, Satu Mare, Dâmboviţa şi Argeş.


Geoană, către PNL: Cei ce nu înţeleg să respecte aliaţii nu merită respectul nostru. Trebuie spus clar

Senatorul PSD Mircea Geoană afirmă că liberalii ar trebui să meargă singuri în alegeri, ci nu alături de social-democraţi, pentru a-şi da seama de valoarea lor reală şi că "aceia care nu înţeleg să îşi respecte aliaţii de bună-credinţă nu merită respectul PSD", iar acest lucru trebuie spus mai clar.

Crin Antonescu: Băsescu vrea să alarmeze PSD, poate pe Geoană

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu au drept scop “alarmarea” social-democraţilor, în rândurile cărora există membri receptivi la mesajele venite de la Cotroceni.

Consiliul Naţional al PSD, antrenament pentru anul electoral 2014: „Trebuie să câştigăm tot!“

Conducerea PSD le-a transmis liderilor din teritoriu, prezenţi sâmbătă la Consiliului Naţional al partidului, că trebuie să iasă pe primul loc la alegerile europarlamentare din mai 2014 şi să câştige bătălia pentru alegerile prezidenţiale. Un singur lucru au uitat să spună liderii PSD: dacă vor avea candidat propriu sau dacă îl vor susţine pe Crin Antonescu pentru fotoliul prezidenţial.

Antonescu: Reformulat, Geoană a spus că PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt

După ce Mircea Geoană a declarat sâmbătă, cu trimitere la Crin Antonescu, că s-ar putea trezi că aleargă singur şi iese pe locul doi, liderul PNL a replicat: „într-o reformulare, Mircea Geoană ar spune că PSD nu-şi permite să se ţină de cuvânt“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite