Gafele unui deputat PSD. Cum a greşit un simplu calcul matematic şi i-a promovat pe legionarul Horia Sima şi mareşalul Ion Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD, Carmen Holban, s-a făcut de râs pe internet după un lanţ de gafe pe Facebook, prilejuit de celebrarea împlinirii a 140 de ani de la declararea independenţei.

„În urmă cu 132 de ani, pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta", scrie deputata PSD pe Facebook.

Însă, un calcul matematic simplu arată că din 1877 până în 2017 sunt 140 de ani, nu 132 de ani.

În plus, aceasta a pus şi o imagine neinspirată în care sugerează printre cei care au eliberat Europa de nazişti au fost mareşalul Ion Antonescu şi liderul legionar Horia Sima. 

„Mai bine de o jumătate de secol mai târziu, pe 9 mai 1945, românii au trăit bucuria capitulării celui de-al treilea Reich. Semnarea actului de capitulare necondiţionată a Germaniei a avut loc la cartierul general sovietic din Berlin. Astfel a luat sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european", mai scrie Carmen Holban.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite