Gabriela Firea: „Este strigător la cer. Aproape în fiecare zi un minor este violat sau agresat sexual”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea, ministrul FamilieiFOTO: Guvernul României
Gabriela Firea, ministrul FamilieiFOTO: Guvernul României

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a prezentat, luni,  date îngrijorătoare despre numărul minorilor agresaţi sexual. Potrivit reprezentantei PSD, în primele cinci luni ale anului, 80 de copii au fost violaţi şi aproximativ 200 au fost hărţuiţi sau agresaţi sexual.

Conform datelor înregistrate până la finalul lunii mai de către Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, şase băieţi şi 74 de fetiţe au fost violaţi, cinci copii au fost hărţuiţi sexual, 57 de minori au fost agresaţi şi alţi 17 copii au fost corupţi sexual.

„Mă cutremură aceste cifre şi le dau exemplu pentru a înţelege cu toţii cât de grav este acest fenomen şi de ce nu trebuie încurajată în vreun fel sexualitatea minorilor. Fac un apel către toate persoanele care sunt martore la infracţiuni asupra minorilor să anunţe acest lucru!”, a precizat Firea, într-un mesaj publicat pe pagina sa e Facebook.

Gabriela Firea anunţă faptul că pentru persoanele care devin victime ale abuzurilor, ministerul gestionează prin ANES o reţea naţională de centre regionale de criză, deschise în 10 spitale de urgenţă. Centrele sunt pentru toate victimele, iar serviciile sunt gratuite. 

De asemenea, ministrul anunţă un parteneriat cu Asociaţia TRANSCENA, Asociaţia ANAIS, Centrul Filia şi Asociaţia GRADO prin care sunt organizate cursuri de formare pentru aproximativ 900 de poliţişti, judecători, procurori şi avocaţi, pentru a veni în sprijinul suferinţei victimelor. 

„Ministerul Familiei, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, în parteneriat cu Asociaţia TRANSCENA, Asociaţia ANAIS, Centrul FILIA şi Asociaţia GRADO implementează, începând cu luna decembrie 2021, proiectul VioGen – RoJust. Împreună organizăm cursuri de formare pentru aproximativ 900 de poliţişti, judecători, procurori şi avocaţi, pentru a veni în sprijinul şi pentru a înţelege mai bine suferinţele victimelor. Ne dorim schimbarea mentalităţilor prin educaţie şi acces la informaţii. De foarte multe ori, victimele renunţă pe ultima sută de metri, chiar în faţa judecătorilor”, a conchis Gabriela Firea, în mesajul publicat pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite