Fostul aghiotant al lui Dragnea conduce o delegaţie oficială a Guvernului în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mlădinoiu, actual secretar de stat al Secretariatului Guvernului şi fost aghiotant al lui Liviu Dragnea, conduce o delegaţie a Executivului în Israel în perioada 22-25 aprilie, după cum arată stenograma unei şedinţe a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

„Domnul Vexler participă la delegaţia care îl va însoţi pe domnul Adrian Mlădinoiu, secretar de stat la SG, în vizita oficială în Statul Israel, 22 - 25 aprilie. Aprobat“, a fost anunţul scurt făcut de Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţadin 18 aprilie a Biroului Permanent. Aşadar, anunţul era făcut miercurea trecută 

„Adevărul“ a scris, joi, că premierul Viorica Dăncilă va pleca, la mijlocul săptămânii viitoare, într-o vizită oficială în Israel, cu scopul de a discuta mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit unor surse politice. În aceeaşi zi, dar seara, Liviu Dragnea a făcut anunţul oficial al începerii procedurii derelocare a ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Terusalim.  

Cine este Mlădinoiu 

În urmă cu şase ani, Adrian Mlădinoiu devenea aghiotantul lui Liviu Dragnea, pe atunci proaspăt vicepremier. Dragnea a căpătat încredere în aghiotantul său, iar în 2015, când a demisionat din Guvern, ca urmare a condamnării din dosarul „Referendumul“, Adrian Mlădinoiu a demisionat şi el din SPP şi a rămas alături de Dragnea. 

În scurt timp, Dragnea a ajuns preşedintele PSD, aşa că ascensiunea lui Mlădinoiu nu mai putea fi oprită. La alegerile parlamentare din 2016, liderul PSD a vrut să-l facă pe fostul său aghiotant senator, însă a dat înapoi după ce vestea a transpirat în presă. Erau zilele în care Dragnea îi făcuse loc pe lista pentru parlamentare fostei sale secretare. N-a mai fost loc şi pentru Mlădinoiu în Parlament, dar s-a găsit un loc în Guvern.

Imediat după instalarea Guvernului Grindeanu, Adrian Mlădinoiu a fost numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cinci luni mai târziu, Mlădinoiu avea să fie primul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea demis din Guvern în timpul conflictului dintre Dragnea şi Grindeanu, câştigat, până la urmă, de liderul PSD.

Dar odată cu instalarea lui Mihai Tudose în Palatul Victoria s-a întors şi Adrian Mlădinoiu în Guvern, în funcţia din care plecase. Numai că era prea puţin. Aşa că Liviu Dragnea l-a trimis Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere  (CNAIR), cea mai înaltă structură de conducere a Companiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite