Ceremonie emoţionantă la Cotroceni. Florin Piersic, Stela Popescu şi Cargo au fost decoraţi de Klaus Iohannis. Piersic a povestit cum l-a cunoscut pe şeful statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat astăzi, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni, pe actorii Florin Piersic şi Stela Popescu, dar şi pe membrii formaţiei Cargo. Decretele de decorare au fost semnate de către şeful statului în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016.

UPDTE Florin Piersic: De când am intrat la dvs, doamna Delia (Delia Dinu, şefa protocolului -n.r.) mi-a spus: «Să vorbţi două minute!» Eu vă reţin nu două minute, ci trei minute. Domnule preşedinte, v-am cunoscut la Sibiu, de asta mi-aţi spus prietenul Florin Piersic când mi-aţi dat decoraţia. Eraţi un puşti când v-am cunoscut la Sibiu, când aţi venit la mine în cabină. Aţi venit, m-aţi îmbrăţişat şi v-am spus aşa, ca să mă pun bine cu dvs: «Sunteţi primarul Sibiului, am umblat prin toată ţara, sunteţi cel mai frumos şi arătos primar pe care l-am văzut în viaţa mea. Atunci aţi avut replică şi mi-aţi spus: «Puteaţi şi dvs să fiţi primar!» Puteaţi să vorbiţi mai mult despre mine, pentru că îmi place să fiu lăudat. Vă socotesc apropiat nu numai de mine, ci de acest popor care aşteaptă lucruri frumoase. Sper să mă chemaţi şi la 90 de ani să-mi daţi un premiu şi mai mare decât cel de azi. Staţi, m-am emoţionat ( în lacrimi - n.r.). Dacă m-aţi fi luat în Israel, v-aş fi fost un ghid extraordinar. Cu toate stau prost, dar cu memoria stau extraordinar. 

I-am decorat astăzi, în semn de apreciere a tuturor românilor, pe doamna Stela Popescu, pe domnul Florin Piersic şi pe membrii trupei Cargo. A fost un moment cald şi plin de emoţie, în care am onorat carierele unor artişti desăvârşiţi, care şi-au pus talentul şi viaţa în slujba culturii româneşti. Pasiunea şi devotamentul acestora reprezintă un model pentru noi toţi şi o sursă continuă de inspiraţie.Posted by Klaus Iohannis on Tuesday, 15 March 2016

UPDATE Stela Popescu: Mulţumesc pentru acest mununat dar, pentru faptul că el înseamnă recunoştinţă. Noi, artiştii, avem un rol important pentru educarea acestor generaţii. E nevoie să facem mai mult. E foame de frumuseţe, de calitate şi de valoare.

Iohannis: Suntem aici pentru a vă recunoaşte şi onora talentul şi cariera artistică, prin acordarea Ordinului Naţional „Steaua României” şi, respectiv, a Ordinului „Meritul Cultural”. Vă felicit şi vă mulţumesc pentru contribuţia dumneavoastră la prestigiul actului artistic şi de cultură din România.

Doamnă Stela Popescu, sunteţi un reper inconfundabil al teatrului de comedie şi revistă românesc. Generaţii de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum şi în numeroase filme şi seriale de televiziune.
Domnule Florin Piersic, în ţară sau în străinătate, românii vă recunosc drept un simbol al vitalităţii artei scenice româneşti şi un veritabil exemplu de longevitate şi tenacitate. În film şi pe scenă aţi întruchipat modele umane şi aţi dat viaţă unor idealuri morale pentru generaţii întregi de români.

Stimaţi membri ai trupei Cargo, cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaştere naţională şi europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsaţi să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!

În încheiere, urez tuturor celor cărora astăzi, în numele Statului Român, le-am înmânat însemnele preţuirii naţiunii, multă sănătate şi puterea de a sluji pe mai departe publicul care vă îndrăgeşte!

Rangul decoraţiilor

Decoraţia cea mai înaltă a primit-o Florin Piersic, şi anume Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer, ”în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, înţelegerea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale şi cinematografice şi a tinerelor talente”. Decretul de decorare a fost semnat pe 26 ianuarie 2016, când actorul a împlinit 80 de ani.

Actriţa Stela Popescu a fost decorată tot cu Ordinul ”Steaua României”, dar în rang de Cavaler, ”pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generaţii de spectatori”, decretul fiind semnat pe 21 decembrie 2015.

Componenţii formaţiei Cargo au fost decoraţi printr-un decret din 1 decembrie 2015, cu Ordinul ”Pentru Meritul Cultural”, în rang de Cavaler, ”cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite