Europarlamentarii PMP îl contrazic pe Baconschi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, susţine, pe Facebook, că i s-au cerut 100.000 de euro pentru a ocupa poziţia a treia pe lista PMP, loc considerat eligibil, la alegerile europarlamentare. După o trecere în revistă a evoluţiei sale politice, Baconschi a ţinut să prezinte un episod din culisele partidului din care a făcut parte, dar fără să dea nume sau mai multe amănunte.

„În acest rezumat nu intră cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi «tolerat» pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să «scot» o asemenea sumă“, a scris Baconschi, pe Facebook. După ce a văzut că afirmaţiile sale capătaă amploare, Baconschi a revenit şi a încercat să mai dreagă busuiocul. „Li s-a cerut candidaţilor să obţină sponsorizări legale pentru a finanţa campania, nu să vină cu geanta la cineva“, a scris Baconschi, apoi a anunţat că îşi închide şi pagina de Facebook.

„Nu mi-a condiţionat nimeni“

Preşedintele PMP Elena Udrea a respins aciuzaţiile fostului ministru de Externe şi i-a amintit că datorită ei s-a aflat pe locul 3, pentru că partidul l-a votat să fie pe locul 5 pe lista de candidaţi. „Locul domnului Baconschi nu a fost condiţionat de bani - chiar domnia sa spune că nu a avut de unde să aducă acei sponsori şi, totuşi, a rămas pe locul trei pe lista PMP. Baconschi ieşise, în urma votului membrilor PMP, pe locul 5 pe lista de candidati ai partidului, eu fiind cea care a susţinut că acesta ar trebui să fie mai în faţă, fiind un fost ministru de Externe şi un om cu o prezenţă mediatică semnificativă“, a spus şi Udrea.

Contactat de „Adevărul“, europarlamentarul Siegfried Mureşan a infirmat o astfel de practică în PMP pentru ocuparea poziţiilor pe listă. „Din cunoştinţele mele, nu a existat o condiţionare, să contribui cu 100.000 de euro şi eşti europarlamentar. Mie nu mi-a condiţionat nimeni poziţia de locul doi pe lista PMP“, a declarat Siegfried Mureşan. Capul de listă al PMP la euroalegeri, Cristian Preda, un apropiat al lui Teodor Baconschi, a preferat să nu comenteze. „El personal a infirmat apoi. Nu vreau să fac nicio declaraţie pe această temă, pentru că nu vreau să intru în acest circ“, a spus şi Cristian Preda.

Citeşte şi:

Elena Udrea a fost aleasă preşedintele PMP şi a anunţat candidatul partidului la preşedinţie: Cristian Diaconescu

Cum a ajuns Elena Udrea primul preşedinte al PMP

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidenţiale: Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la reîntregirea nemului românesc

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite