Eurodeputata Maria Grapini şi-a angajat asistentă. Cine este „mama eroină“ din Aiud care a schimbat o lege strâmbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputata Maria Grapini a angajat-o, pe un post de asistentă la cabinetul său, pe Ionela Danciu, femeia care a devenit cunoscută publicului în 2009 drept cea care a schimbat legea multipleţilor.

„Doamna Grapini Maria mi-a acordat şansa să-i fiu asistent. Aşa arată biroul europarlamentar în interior! Exteriorul o să vi-l arăt luni când va fi gata.“  a scris Ionela Danciu, pe contul său de Facebook. Textul însoţeşte o fotografie în care Danciu şi Grapini apar împreună.

Ionela Danciu a intrat în atenţia presei în 2009, după ce a învins statul, în urma unor procese care au durat câţiva ani. Danciu, mamă de tripleţi,  a cerut acordarea de indemnizaţii în funcţie de numărul de copii proveniţi din naşteri de multipleţi, în condiţiile în care ea însăşi primea de la stat suma echivalentă creşterii unui singur copil.

Într-un material publicat de ziarul "Adevărul", în 2013, femeia a povestit dificultăţile prin care a trecut şi s-a plâns că nu reuşeşte să găsească un loc de muncă, în ciuda faptului că devenise populară după succesul înregistrat în privinţa legii multipleţilor.

„Am depus CV-uri peste tot în Aiud, Alba Iulia, Sebeş, începând cu luna iulie 2012 când am scăpat de cancer, dar nimic. Ce mai pot să fac mai mult de atât?. Am terminat o facultate cu nota 10, am făcut master şi nu reuşesc să găsesc un loc de muncă. Iar ca mine sunt milioane de tineri din România”, declara Ionela Danciu.

Ionela Danciu a câştigat în 2009 procesul cu statul român în ce priveşte acordarea indemnizaţiei suplimentare pentru fiecare copil provenit din naşteri de multipleţi.

Soţii Danciu au cerut în instanţă să primească retroactiv banii care li se cuveneau de la naşterea fetelor, până la intrarea în vigoare a noii legi. Tribunalul Alba şi Curtea de Apel Alba Iulia au dat câştig de cauză familiei din Aiud. 

Pentru perioada 4 decembrie 2006 - 15 iunie 2009, statul le-a acordat în data de 9 iulie 2010 suma de 36.500 lei. Pentru Ionela Danciu a urmat, apoi, recunoaşterea la nivel naţional: a devenit cetăţean de onoare în Aiud şi a fost premiată de Raed Arafat. Mai mult, în fiecare an, în 6 decembrie organizează Ziua Multipleţilor la Aiud, eveniment la care participă familii cu gemeni şi tripleţi din toată ţara.


Citeşte şi:

Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiud, a învins Statul Român şi cancerul dar vrea să emigreze în Canada: „Nimeni nu ne oferă nicio şansă“

Ionela Danciu Brişcaru, mama tripletelor din Aiud care a schimbat legea privind acordarea indemnizaţiilor de creştere pentru copii, vrea să emigreze din România. Femeia în vârstă de 35 de ani susţine că nu s-a întâmplat nimic nou în ţară, în ultima vreme, motiv pentru care şi-a făcut programare pentru interviu la Ambasada Canadei, în 22 aprilie 2013.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite