Elena Udrea nu mai vrea alianţe cu partide mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a fost vineri la Bistriţa. FOTO Bianca Sara
Elena Udrea a fost vineri la Bistriţa. FOTO Bianca Sara

În cadrul conferinţei de presă susţinute astăzi la Bistriţa, Elena Udrea a declarat că nu îşi mai doreşte alianţe cu partide mici, cei care doresc să fie alături PDL-ului fiind aşteptaţi în interiorul partidului. Aceasta a mai precizat că nu este de acord cu un om anti-european precum Crin Antonescu, însă nu exclude o posibilă alianţă cu PNL.

„Fiind un partid de centru-dreapta ne dorim o alianţă cu cineva care are aceeaşi viziune, îşi doreşte aceleaşi măsuri. Cine vrea să fie cu noi să vină în interiorul partidului. Nu îmi doresc alianţe cu partide mici, nu ne aduc nimic bun. Când vine borba de USL, nu sunt de acord cu un om anti-european precum Crin Antonescu, dar asta nu înseamnă că nu putem face o alianţă cu PNL,” a declarat astăzi, la Bistriţa, Elena Udrea.

Întrebată dacă un lider precum Mihai Răzvan Ungureanu îşi va regăsi forţa politică doar dacă se alătură partidului ca membru, Elena Udrea a precizat: „Dacă doreşte el poate să rămână liderul Forţei Civice în continuare, dar din punctul meu de vedere mandatul viitoarei conduceri a PDL trebuie să fie legat într-o primă etapă de candidatul la preşedenţia României. Şi are obligaţia viitoarea conducere să dea cel mai bun candidat al dreptei. Orice candidat sau orice lider de centru dreapta care se doreşte a fi un candidat la preşedinţia României susţinut de PDL trebuie să fie în interiorul partidului.”

De asemenea, Udrea a mai spus că a cere doar sprijinul şi a nu face parte din PDL i se pare incorect faţă de baza partidului.

În cadrul conferinţei de presă, Elena Udrea a mai vorbit şi despre competitorii săi, susţinând că moţiunea lui Vasile Blaga este aceeaşi în proporţie  covârşitoare cu cea prezentată în 2012 şi 2011, deşi realitatea este alta şi cere o altă abordare.

În ceea ce-o priveşte pe Monica Macovei, Udrea a declarat:
„Nu a fost o surpriză, ştiam că va candida. (...) Cred că moţiunea doamnei Macovei adaugă la competiţia din partid  şi ne face şi pe noi mai atractivi (n.r. pentru presă).”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite