Efectul alegerilor: „Buldogul“ vrea colaborare cu PNL, dar uită de PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL Vasile Blaga şi deputatul PMP Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PDL Vasile Blaga şi deputatul PMP Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul

După scorul usturător al alianţei PSD-UNPR-PC de la alegerile de duminică, liderii partidelor de dreapta vorbesc mult mai apăsat despre un proiect comun anti-PSD, dar niciunul dintre ei nu preiau iniţiativa, ci doar se invită reciproc la discuţii.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat ieri că va discuta săptămâna viitoare cu PNL referitor la o viitoare colaborare pentru alegerile prezidenţiale

„În săptămânile viitoare vom discuta cu PNL despre o colaborare, salutăm această colaborare şi în perspectiva deciziei PNL de aderare la PPE. Ar fi nerealistă fuzionarea a două partide mari, repede, dar putem sta la aceeaşi masă pentru o colabroare în prespectiva alegerilor prezidenţiale“, a transmis Blaga, după ce s-a asigurat că rezultatele oficiale ale alegerilor nu mai pot suferi modificări mari. În faţa unui scor aproape dublu decât cel al PMP, Vasile Blaga nu a precizat nimic de rolul PMP în coagularea forţelor de dreapta, ci a vorbit numai de o eventual colaborare cu PNL.

De partea cealaltă, PMP, aflaţi în faţa unui scor sub aşteptări, ia în calcul o discuţie cu toate partidele de dreapta, inclusiv cu partidul lui Blaga. Procentul de 6% în jurul căruia se situează PMP îi scoate pe aceştia din jocurile negocierilor şi din poziţia de a se ridica cu pretenţii, cum ar fi să fie susţinut un prezidenţiabil propus de PMP.

„PMP este pregătit să discute cu PDL şi cu toate partidele de centru-dreapta pentru a realiza o platformă comună care să dea semnalul că există unitate în acţiune pe centru-dreapta, pentru mai multă eficienţă în toamnă. Puterea pesedistă poate fi învinsă dacă există suficientă înţelepciune din partea forţelor de centru-dreapta“, a fost apelul lui Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Citeşte şi:

Alegeri europarlamentare 2014. Antonescu: Voi demisiona din fruntea PNL. Klaus Iohannis a demisionat deja

Preşedintele PNL Crin Antonescu a evitat să spună în faţa presei dacă va demisiona din fruntea PNL, dar a revenit apoi pe pagina sa de Facebook şi a anunţat că îşi va ţine cuvântul şi va părăsi funcţia de preşedinte al partidului. În schimb, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a demisionat din partid după ce liberalii n-au reuşit să obţină mai mult de 15% la alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: „Rezultate obţinute de PNL la scrutinul de ieri sunt proaste“

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat într-o conferinţă de presă că şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din biroul de conducere al partidului ca urmare a rezultatelor obţinute de PNL la europarlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite