Drept la replică trimis de ALDE referitor la Congres. Însă ce uită să spună partidul lui Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidează pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidează pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii. FOTO Eduard Enea

Departamentul de comunicare al ALDE susţine că lucrările Congresului din 21-22 aprilie şi şedinţele premergătoare nu restrâng dreptul presei de a informa, aceste precizări fiind un drept la replică la un articol în care „Adevărul“ arăta faptul că jurnaliştilor li se permite accesul în Parlament doar cu puţin timp înainte de Congres, nu şi în timpul desfăşurării şedinţelor Biroului Politic Central şi ale Delegaţiei Permanente Naţionale.

Redăm mai jos dreptul la replică al ALDE:

„Articolul  «Cum ţine Tăriceanu scandalul din ALDE departe de ochii presei», publicat de site-ul www.adevarul.ro, în data de 19.04.2017, conţine informaţii neconforme cu realitatea şi tendenţioase, potrivit cărora accesul presei nu este permis la Congresul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), care va avea loc în perioada 21 – 22 aprilie 2017. Articolul în cauză conţine informaţii false cu privire la desfăşurarea Congresului ALDE, prin răstălmăcirea unor informaţii publicate de către dl. Radu Eremia, semnatarul articolului.

Pentru o informare corectă şi obiectivă a publicului, în virtutea dreptului la replică, vă solicităm publicarea punctului nostru de vedere:

În data de 19 aprilie 2017, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a transmis prin intermediul Departamentului de Comunicare un anunţ de presă care cuprinde programul aferent lucrărilor Congresului ALDE ce se va desfăşura la Palatul Parlamentului, în perioada 21 – 22 aprilie 2017. Astfel, presa a fost invitată să participe pe întreaga durată a Congresului la acţiunile care vor avea loc, având libertatea de a transmite în direct informaţii de la evenimentul organizat de partid.

Informaţia prezentată de publicaţia Adevărul, potrivit căreia presa nu a fost invitată la lucrările Biroului Politic Central şi ale Delegaţiei Permanente Naţionale, este una maliţioasă, al cărei singur efect este acela de a dezinforma opinia publică. Facem precizare că atât Biroul Politic Central, cât şi Delegaţia Permanentă Naţională sunt două foruri de conducere ale ALDE, în cadrul cărora sunt adoptate decizii ce ţin de strategia partidului, de funcţionarea internă a unei formaţiuni politice. Aşadar, prezenţa la aceste foruri este una restrânsă, mai exact a conducerii partidului, situaţia similară regăsindu-se şi la alte formaţiuni politice. Iar reprezentanţii mass-media, aşa cum a fost dat anunţul de presă, sunt invitaţi să asiste la lucrările Congresului, care se defăşoară în cele două zile şi nu la şedinţele interne care au loc înaintea Congresului ALDE“, susţin cei de la Departamentul de comunicare al ALDE. 

Însă, ceea ce se invoca în articolul iniţial nu era faptul că presa nu ar putea fi prezentă la şedinţele propriu-zise ale Biroului Politic Central şi ale Delegaţiei Permanente Naţionale, care aproape mereu sunt cu uşile închise, ci faptul că accesul presei în Parlament se face de la ora 15.00, cu o oră înainte de debutul Congresului, în timp ce şedinţele premergătoare încep de la 13.00. 

Reamintim că la una din anterioarele Delegaţii Permanente Naţionale, copreşedintele Daniel Constantin şi mai mulţi parlamentari ALDE au ieşit din şedinţă şi au susţinut o conferinţă de presă pentru a contesta decizia forului de a covoca Congresul, considerând nestatutară şedinţa.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite