Dreapta nu-l vrea pe Crin la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele de dreapta nu au primit cu deschidere scenariul promovat de preşedintele Traian Băsescu în vederea susţinerii liderului PNL Crin Antonescu în cursa pentru alegerile prezidenţiale, în situaţia în care intră în turul II al prezidenţialelor împotriva unui candidat PSD.

Tonul a fost dat de fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţa Civică (FC). „Noi, dreapta, o să avem grijă să nu intre domnul Antonescu în turul doi. Este responsabilitatea noastră ca un astfel de personaj politic să nu-şi facă loc spre Preşedinţia ţării“, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, comentând declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia dacă s-ar rupe USL, dreapta îl va susţine pe Antonescu în turul doi al prezidenţialelor.

MRU exclude PNL din categoria partidelor de dreapta.  „Şi dacă se rupe şi dacă nu se rupe USL, dreapta trebuie să dea un preşedinte României, altul decât Crin Antonescu. În momentul de faţă, PNL nu este un partid de dreapta“, a adăugat Ungureanu.

Din partea PDL, vicepreşedintele partidului, Raluca Turcan, a declarat că mai bine şi-ar „tăia o mână“ decât să-l voteze pe Crin Antonescu la prezidenţiale, arătând că PNL este la fel de vinovat ca PSD.

„Mai bine mi-aş tăia o mână decât să-l votez pe Crin Antonescu. Este retrograd şi antieuropean, care a făcut mult rău României şi în plan intern şi extern“, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

În acelaşi ton, PNŢCD precizează că nu va susţine niciodată candidatura la Preşedinţia României a „unor personaje toxice, precum Crin Antonescu“. PNŢCD consideră că unificarea dreptei trebuie realizată după modelul propus de Corneliu Coposu: o dreaptă morală, construită plecând de la valori, principii şi politici comune, în scopul apărării intereselor românilor agresaţi de actuala guvernare de stânga.

„Pe aceste temeiuri, PNŢCD afirmă că nu va susţine niciodată candidatura la preşedinţia României a unor personaje toxice, precum Crin Antonescu. PNŢCD consideră că acest personaj este unul din marii duşmani ai domniei legii în România, fapt dovedit prin repetatele atacuri la adresa Justiţiei şi statului de drept, ca şi prin promovarea unor oameni cu probleme penale în Guvernul României, în Parlamentul României şi în conducerea partidului său“, se arată într-un comunicat al PNŢCD remis „Adevărul“.

PNŢCD afirmă că nu va participa la nicio negociere cu partidul lui Crin Antonescu. „Sub conducerea lui Antonescu, PNL a devenit o grupare stângistă, populistă şi demagogică, o anexă a PSD care sufocă mediul privat din România şi încearcă dinamitarea statului drept“, consideră PNŢCD.

PMP, de acord cu Băsescu

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Eugen Tomac a declarat marţi că liderul PNL Crin Antonescu nu are nicio şansă să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale dacă dreapta unită va merge cu un candidat susţinut şi de Traian Băsescu.

„Convingerea noastră este că Crin Antonescu nu are nicio şansă să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale dacă dreapta unită merge cu un candidat susţinut şi de Traian Băsescu. Crin Antonescu nu are cum să fie susţinut de preşedintele Traian Băsescu atât timp cât PNL a ajuns un partid condus de la Grivco“, a spus Eugen Tomac, pentru Mediafax.

El a mai spus că preşedintele Traian Băsescu are dreptate când spune că dreapta unită are toate şansele să învingă candidatul stângii, Victor Ponta sau Mircea Geoană.

„Sunt convins că candidatul dreptei, cel care va intra în turul doi, nu va fi un lider politic care se teme de Departamentul de stat şi care, atunci când a fost preşedinte interimar timp de o lună, a spulberat credibilitatea României în plan extern şi a demonstrat că nu are calităţi de om de stat“, a mai arătat Tomac.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că PSD nu poate da şeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul II de toată dreapta şi este de preferat.

„PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte iar dacă se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui“, a spus Băsescu.

Pe aceeaşi temă:

Antonescu îi dă dreptate lui Băsescu: PSD singur la prezidenţiale are o problemă

Îl reevaluează Băsescu pe Antonescu?

Antonescu: „I-o fi dor lui Băsescu, dar nu avem în vedere o suspendare a sa din funcţie”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite