Dragnea, la ieşirea de la DNA: Nici vorbă să demisioneze Viorica Dăncilă. Nu are de ce să-şi dea demisia şi are suportul nostru în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la DNA 27.04/ Inquam Octav Ganea
Liviu Dragnea la DNA 27.04/ Inquam Octav Ganea

Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că premierul Viorcia Dăncilă nu va demisiona din funcţie la dorinţa preşedintelui Klaus Iohannis. „Nici vorbă să demisioneze. Are treabă la guvern“, a spus liderul PSD la ieşirea de la DNA, acolo unde a fost chemat pentru a consulta Dosarul Teldrum în care este cercetat.

„Doar atât spun: Viorica Dăncilă nu are de ce să-şi dea demisia şi are suportul nostru în continuare“, a spus Liviu Drganea, întrebat cum comentează gestul preşdintelui Iohannis prin care i-a cereut demisia premierului Viorica Dăncilă. 

Întrebat dacă Dăncilă ia în calcul să demisioneze, liderul PSD a răspuns: „Nici vorbă. Are treabă la guvern“.  

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-şi dea demisia, după ce aceasta ar fi preferat „să execute ordinele dela partid“, nu să ţină cont de interesele României. Solicitarea lui Iohannis va rămâne la nivel de declaraţie politică în condiţiile în care Dăncilă nu va decide de bunăvoie să-şi dea demisia sau majoritatea parlamentară nu-i retrage sprijinul.

Şeful statului nu are în prezent nicio pârghie constituţională prin care să o poată demite pe Viorica Dăncilă, deşi aceasta este dorinţa exprimată de şeful statului. În condiţiile în care Opoziţia nu are suficiente voturi pentru a trece o moţiune de cenzură, singurii care ar putea rezolva înlăturarea lui Dăncilă ar fi doar coaliţia PSD-ALDE sau chiar şefa Guvernului, prin depunerea mandatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite